Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 20 april 2010

Groot in het klein

Grote zuigkracht en fijne wendbaarheid, samengevat in één milieuvriendelijke machine. Een veelzijdige machine die bovendien bijzonder lage gebruikskosten kent. Ideaal voor het reinigen van winkelcentra, voetgangersgebieden en parkeergarages: de nieuwe 1 m3 lichtgewicht CN101 van Johnston Sweepers.

filename.jpgEen draaicirkel van 3,9 meter komt goed van pas.
Deze CN101 zal iedere vergelijking met zijn soortgenoten ruimschoots doorstaan. De veegcapaciteit is groot, de onderhoudskosten laag, het ontwerp slim doch eenvoudig. Johnston Sweepers presenteert dus met trots deze nieuwe CN101 sub-compact veeg-zuigmachine in de éénkuubs klasse.

Feilloos
De CN101 is leverbaar met tweewielbesturing, maar ook met vierwielbesturing. Dan is de draaicirkel slechts 3 meter 90, wat uniek is in deze klasse. Rijden met traploze hydrostatische aandrijving is zeer gebruiksvriendelijk. De naar voren gerichte borstels zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen en kunnen feilloos rondom alle straatmeubilair vegen. Ze kunnen zelfs 90º-hoeken volledig uitvegen.

filename.jpgVoor de bestuurder zijn niet alleen de veringen van de CN101 comfortabel, maar ook het feit dat hij/zij overal bij kan.
Weinig diesel
Een waterrecyclingsysteem zit standaard op de CN101. De werktijd op één tank water is dus langer. Het hart van de CN101 is een krachtige DEUTZ 3 cilinder Euro 3A dieselmotor. Zoals ook bij de andere Johnston-machines is het toerental van de motor zo laag mogelijk. Dat betekent voor u én voor het milieu: beduidend minder brandstofverbruik en een veel lagere emissie-uitstoot. Dat de CN101 de vergaarbak in een container kan legen op 135 centimeter storthoogte is een kostenbesparend voordeel. De servicevragende onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk. Dus is ook het dagelijks onderhoud niet tijdrovend en is de machine weer snel inzetbaar.

Keuze genoeg
Johnston biedt met deze nieuweling een ongekend assortiment aan veeg-zuigmachines. De opbouwmachines zijn zowel leverbaar met hulpmotor als in hydrostatische versie.

zelfrijdend

filename.jpg

C101 1 m3
C200 1.8 m3
C400 4.1 m3

opbouw
V 500 4.8 m3
V 650 6.4 m3
V 800 7.9 m3

Veilig
Ieder aspect van de CN101 is ontworpen op comfort voor de gebruiker. Het chassis is op de vooras voorzien van spiraalvering en op de achteras van rubber kegels. De bestuurdersstoel is bovendien luchtgeveerd. Dat alles creëert een vrijwel trillingloze werkplek in de cabine. Die is ruim, met een goed verstelbare stuurkolom, veel beenruimte en zo veel mogelijk glas voor een goed zicht naar buiten. Een verwarmde voorruit en buitenspiegels zijn vooral in ons klimaat een voordeel. Zo is er constant goed zicht op de borstels en de omgeving. Samen met het standaard gemonteerde ‘anti-lock’-remsysteem zorgt dat voor de vereiste veiligheid. De CN101 is PM10 gecertificeerd volgens de laatste normering van Eunited. Een extra voordeel voor de gebruiker en de omgeving.

Meer informatie:
0345 – 580 832
www.vtm.nl


Vakblad Afval! maart 2010 (nummer 2)