Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 19 november 2014

BHS en Nihot testen scheiding en recycling op locatie

Bulk Handling Systems (BHS Europe) en Nihot Recycling Technology B.V. (Nihot) beschikken over de beste systemen om uit te proberen op eigen locatie. BHS Europe heeft de Debris Roll Screen® (DRS) test unit beschikbaar en Nihot de SDS 650-i test unit. Met beide modellen kunnen klanten testen op hun eigen locatie! Daarnaast beschikt Nihot over een testcentrum waar de scheiding van eigen materiaalsamenstellingen en materiaalsoorten kan worden getest.

BHS test unit.jpgDe test unit van BHS kan binnen 1 uur operationeel zijn.

Nihot heeft een SDS-i semi mobile windshifter ontworpen om de scheiding van rest- en afvalstoffen op locatie te kunnen testen. “Het testen op locatie met de Nihot test unit is zo succesvol gebleken dat één op de drie testen resulteert in de levering van een nieuwe installatie”, vertelt Joep Barenbrug, Sales Manager van BHS.” Voor een breed scala van afval is de vernieuwde Nihot SDS-i windshifter van grote waarde om effectief afval te scheiden in een lichte en zware fractie. Naast het opschonen van gezeefde fracties van afval is de installatie geschikt voor het scheiden van stenen uit biomassa en het verwerken van compost, groenafval, glas, slakkenopwerking of metaalschroot. Kortom: het scheidend vermogen van de SDS-i is ongeëvenaard.

De SDS-i is een semi-mobiele windshifter in een plug & play versie met geïntegreerde stoffilter, schakelkast en uitgerust met inklapbare steunpoten. De gehele test unit past volledig in een oplegger of in een 40' container. Er zijn twee beschikbare modellen; SDS 650-i en SDS 800-i.

BHS Europe test unit

BHS Europe heeft een volledig operationele test unit (Debris Roll Screen® (DRS) type DRS 50/9/9) beschikbaar waar de scheiding van afval mee kan worden getest. “De test unit is plug & play en binnen 1 uur operationeel op uw locatie”, zegt Cees Duijn, Managing Director van Nihot. De BHS Debris Roll Screen (DRS) is specifiek ontworpen om alle soorten afval exact te zeven middels het unieke gepatenteerde Tri-disc schijf ontwerp. De schijven staan in-line, waardoor de zeefmaat zeer nauwkeurig kan worden bepaald en het wikkelen van lange delen niet mogelijk is. Het Tri-disc ontwerp van de geharde (400 Brinell) stalen schijven creëert een agressief zeefeffect waardoor de fijne fractie optimaal wordt afgezeefd.

SDS-i-groen.jpgMet de windshifter kan scheiding van afvalstoffen op locatie getest worden.

De DRS combineert een hoge beschikbaarheid met minimale bedrijfskosten met een superieur zeefeffect en nauwkeurigheid. De DRS is als test unit beschikbaar om op locatie haar efficiency te bewijzen. De DRS wordt toegepast voor het zeven van onder meer bedrijfsafval, bouw- en sloop afval, huishoudelijk afval, compost, groenafval en glas.

 

Bulk Handling Systems (BHS Europe)

BHS Europe is een van de marktleiders op het gebied van het ontwerpen, produceren, leveren en installeren van gepatenteerde zeeftechnologie, systemen en turn-key recyclinginstallaties voor de afval- en recyclingindustrie met de focus om brandstof uit afval te produceren. Samen met dochterondernemingen Nihot (specialist in luchttechnologie) en NRT (specialist in optische sorteertechnologie) een keuze voor klanten over de hele wereld vanwege de ervaring, toewijding, innovatieve technologie, kwaliteit en duurzaamheid van systemen en onovertroffen klantenservice.

BHS levert gepatenteerde zeef technologie, die onder meer bestaat uit:

  • Zak opener
  • Debris Roll Screen
  • DRS Glass breaker
  • Polishing screen
  • OCC separator
  • NewSorter
  • De-Inking screen

Nihot Recycling Technology B.V. (Nihot)

Nihot is marktleider in luchttechnologieën met meer dan 750 operationele referenties. De luchtscheidingstechnologieën worden gebruikt om diverse kwaliteiten afval, zoals huishoudelijke afval, bedrijfsafval, bouw- en sloopafval en biomassa te scheiden. Nihot-systemen staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge scheidingsrendement.

Nihot levert de volgende producten:

  • Windshifters
  • Single Drum Separators (SDS)
  • Double Drum Separators (DDS)
  • Semi-Mobile Drum Separators (SDS-i)
  • Industriële ontstoffingsinstallaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

National Recycling Technologies (NRT)   

NRT's optische sorteerders bieden klanten een hoge snelheid met de In-Flight Sorting ™ technologie, wat resulteert in hogere scheidingsresultaten van het product. NRT is een innovator, in het bezit van meer dan 35 industrie-patenten. Of het nu gaat om pet, HDPE, gemengde kunststoffen, of zelfs metaal, glas of organische stoffen, de snelle, nauwkeurige en betrouwbare sorteerders van NRT helpen de arbeidskosten te verlagen en scheidingspercentages te verhogen.

NRT is specialist in optische sorteertechnologie met de volgende voordelen:

  • In Flight detectie voor de meest accurate scheiding
  • Hoge verwerkingscapaciteit
  • Precisie scheiding met minimaal product verlies
  • Hoge snelheid en accurate lucht ejectie
  • Interactieve touch screen voor maximale flexibiliteit

 


Vakblad Afval! oktober 2014 (nummer 7)