Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 04 oktober 2006

De Blauwe Bak betrekt Cover-All foliehal

Deze zomer realiseerde Recycling & Transportbedrijf De Blauwe Bak een belangrijke uitbreiding van zijn bedrijfspand in Heerhugowaard. Eigenaar Frank Koopman besloot afgelopen jaar namelijk om zijn buitenterrein te overkappen en koos daarbij voor een hal van Cover-All, wereldmarktleider op het gebied van foliehallen.

filename.jpg
Aanleiding voor Koopman was de problematiek van het permanent moeten opvangen en reinigen van aflopend regenwater. Met het betrekken van deze aanvullende bedrijfsruimte van 1.600 m2 , die is voorzien van een waterdichte asfaltvloer, is de Blauwe Bak klaar voor de toekomst. De keus voor Cover-All was de uitkomst van een uitgebreide oriëntatieronde. Dit Canadese bedrijf (ISO gecertificeerd) heeft wereldwijd in de afgelopen dertien jaar al meer dan 30.000 hallen voor allerlei toepassingen geleverd. Ook in de recycling- en composteringssector heeft het product zijn toepassingsmogelijkheden en duurzaamheid al ruimschoots bewezen. De aanvullende voordelen zoals de korte lever- en bouwtijd, de uiterst lage onderhouds- en verlichtingskosten maar zeker ook de aantrekkelijke aanschafprijs hielpen Koopman verder bij het maken van zijn keus. De nieuwe hal van circa 40 x 40 meter bestaat uit een met folie overspannen staalconstructie van speciaal ‘Viper Staal’, dat na galvaniseren nog eens drie beschermlagen krijgt. Dit speciale type overkapping wordt geďmporteerd uit Canada. Om extra vrije zijkanthoogte evenals meer nokhoogte te bereiken is het frame van een standaard Titan, type Low Slope, verhoogd met 3,6 meter lange inzetstukken.
filename.jpg
De PE folie, Duraweave, is ontworpen voor een duurzame, waterdichte toepassing en laat bovendien zeer goed licht door. De brandbestendige versie ‘Duraweave FR’ is voorzien van een speciale ‘Fire Retardant’ component en is klasse 1 gecertificeerd voor NEN 6065 (brandvoortplanting) en NEN 6066 (rookproductie bij brand). De 15 meter hoge nok bevat over een deel van de lengte van de hal een ventilatieopening. Verder bieden de speciale folierolgordijnen langs de zijkanten uitgebreide ventilatiemogelijkheden. Deze 4 meter hoge rolgordijnen wikkelen van boven naar beneden af, zodat men ook slechts een kleine opening (boven werkhoogte) kan maken. Voor optimaal gebruik zijn de nieuwe en de bestaande hal aan elkaar gekoppeld via een grote gemeenschappelijke deuropening en is een waterdichte verbinding over de opening tussen beide panden gemaakt. De hal bij De Blauwe Bak is geleverd door Cover-All Benelux, dat begin dit jaar onder andere ook een hal voor groencompostering installeerde voor Brussel Compost in België. Voor meer informatie: Cover-All Benelux, telefoon 0252 – 62 12 96 / 06 – 45 44 01 38 of www.cover-all.net.

Vakblad Afval! augustus 2006 (nummer 6)