Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 10 oktober 2006

Te zien op IFEST en Entorga

De Tièrso van Engels Logistics is een semiondergrondse afvalcontainer die zich voor tweederde onder de grond bevindt. Slechts één meter bevindt zich bovengronds, waardoor de container gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen. Deksel en de ergonomische inwerpklep of trommel zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De container is gemaakt van glasvezel gewapend polyester en bestaat uit een binnen- en buitenbak. Bij het leegmaken wordt de bodem van de binnenbak via een enkele of dubbele haak, of via een kinshofer opname geopend.

  • Ifest stand 8619
  • Entsorga stand 08A035

 

filename.jpg

De Clean Mat Groep , Europees marktleider in de in-, verkoop en verhuur van reinigingsvoertuigen, vindt het van wezenlijk belang om aanwezig te zijn op de internationale vakbeurzen. Daarom zal Clean Mat Trucks Belgium op de Ifest acte de présence geven en Clean Mat Trucks Deutschland zich presenteren op de Entsorga. In een informele sfeer verwelkomt Clean Mat haar bezoekers om met elkaar de nieuwste marktontwikkelingen te bespreken.

  • Ifest stand 5429
  • Entsorga stand 08C060



filename.jpg

Knapzak Benelux zal op de Entsorga-Enteco zijn hele assortiment aan inzamelsystemen presenteren en dat is nogal wat! Het bedrijf verwacht dit jaar zo'n 22.000 ton gebruikte verpakkingsfolie in Kanpazakken en Knaphouders in te zamelen. Op de beurs zal verder de verbeterde shredder voor het vermalen van verpakkings-EPS gedemonstreerd worden.

  • Entsorga stand C58/D59

 

 

 

 

 

Met de EPS Fishbox Recycling wil Eco Fill alle EPS visdozen in België recyclen tot toepassingen als cd-hoesjes, tuinmeubelen of wegwerpfototoestellen. Als de visdozen gecompacteerd zijn, komt Eco Fill het materiaal ophalen en betaalt een residuwaarde terug. Besparingen zijn mogelijk tot een factor 60, zegt het bedrijf, dat nog veel meer oplossingen te zien zal geven.

  • Ifest stand 8101

 

Voor veegwagens introduceert Dome de Turboline, een borstel die bestaat uit een stalen plaat, lichte polypropyleen of stalen strips en een montageplaat die voor elke veegmachine is aan te passen. De strips zijn 100 procent recyclebaar, aldus de producent. Met dit nieuwe systeem hoeft de bestuurder niet steeds verschillende diameters voor verschillende machines te zoeken, maar alleen de juiste strips voor zijn machine.

  • Ifest stand 5428

 

De Lubo-composteringsunit maakt van organisch afval binnen 24 uur een organische mestkorrel geschikt voor de tuinbouw. Het proces mengt, composteert en homogeniseert op zo'n manier dat de gewenste samenstelling voor het eindproduct ontstaat. Hiermee kan afval uit de agro- en voedingsmiddelenindustrie, maar ook ander groenafval, slib en mest worden verwerkt. Zowel op de Ifest als de Entsorga combineert Lubo de stand met Bollegraaf. Op de Entsorga is de presentatie veel groter en is bijvoorbeeld ook een zeefcomninatie en een Neptunus te zien; een scheidingsinstallatie voor grond.

  • Ifest stand 8107 (Kempeneer) en 8731
  • Entsorga stand 09B030 / C035

 

De M&J 1000 M, is de nieuwste afvalverkleiner van het Deense bedrijf die speciaal bedoeld is voor afval- of industriële bedrijven die grote hoeveelheden hout, industrieel afval of grof vuil te verwerken hebben. Het is de eerste M&J die op een container-haakplatform leverbaar is. En als kleinste is hij ook de relatief goedkoopste M&J.

  • Ifest stand 8107 (Kempeneer)
  • Entorga stand 06E030

 

Volgens producent Kliko Belgium komt jaarlijks 10.000 ton aan gebruikte cd-roms op een of andere manier bij het afval terecht. Met de Kliko Plus container en een speciaal ontwikkeld deksel voor de inzameling van cd-roms biedt Kliko een oplossing hiervoor. Door de datawis-unit wordt alle informatie op de cd-rom onleesbaar gemaakt en beschermd tegen vreemde handen. De verwijdering van de cd-rom vindt plaats via een speciaal voor cd-roms geschikte gleuf. De minicontainer is seriematig uitgerust met een slot.
Ook de Kliko Step is te zien. Deze accessoire maakt het senioren stukken eenvoudiger de kliko te verplaatsen. Verder wordt het Kliko KTZ-systeem gepresenteerd: het overall-systeem voor het legen van ondergrondse container, die veel minder ruimte nodig heeft dan gangbare systemen.

  • Ifest stand 5329

 

Tradecc introduceert op IFEST06 zijn Ecoraster Green. Het gaat hier om een kwalitatief hoogstaande HDPE grastegel die toegepast wordt op parkeerplaatsen, toegangswegen, brandgangen en taluds. De tegels worden opgevuld met fijn grond of een mengeling van zwarte grond en meststoffen om nadien in te zaaien.

  • Ifest stand 8231

 

Vlaamse milieudeskundigen hebben hun gezamenlijke internetpagina VMx.be grondig vernieuwd. VMx is een onafhankelijk communicatieplatform dat geleid wordt door de Vereniging Vlaamse Milieudeskundigen en dat gratis ter beschikking wordt gesteld aan Vlaamse milieuactoren, zoals verenigingen, federaties en organisaties. Via de portal kan de milieuprofessional gemakkelijk alle actualiteiten op milieugebied volgen. Nieuw is onder andere het overzicht van de belangrijkste officiële milieu-informatiebronnen, gekoppeld aan een zoekfunctie.

  • Ifest stand 3127

 

WEIMA Maschinenbau maakt al 25 jaar machines voor verkleinen voor de meest uiteenlopende toepassingen, zoals plastic en hout. Behalve zijn post-shredders die al jarenlang in de markt meelopen, heeft de Duitse producent nu een nieuw product ontwikkeld, de PreCut shredder, die op Entsorga-Enteco 2006 te zien zal zijn. Hiermee kan het bedrijf zich nu positioneren als aanbieder van een totaalpakket aan shredders. De nieuwe PreCut shredder, is uitermate geschikt voor de voorbehandeling van afval afkomstig uit de industrie, huishoudens en dienstverlening, ook voor afvalstromen als papier en tapijt. De shredder heeft een capaciteit van 10 tot 25 ton per uur waarbij granulaten van 10 tot maximaal 30 cm ontstaan.

  • Entsorga stand 06C020 / D025

 

Onder de naam ‘clean the extreme' laat Bayer Industry Services een gecombineerde presentatie zien die de gehele keten van verwerking van gevaarlijk afval in beeld brengt. De Environmental Services Business Unit bij Bayer Industry Services (BIS) is gespecialiseerd in het verwerken van chemisch afval. Deze Bayer-tak biedt een geïntegreerde aanpak, variërend van on-site consultancy en transport tot aan de eigen verwerking. Want, het bedrijf heeft zijn eigen netwerk voor het verbranden en opslaan van gevaarlijk chemisch afval. Andere diensten van de BIS zijn het inzamelen en recyclen van herbruikbaar materiaal, het schoonmaken van verontreinigde locaties en het schoonmaken van containers en tankwagens. Wat betreft het afvaltransport werkt Bayer samen met Chemion Logistik. Ook klanten die hun eigen verwerkingsfaciliteiten willen bouwen kunnen bij Bayer terecht, aldus het bedrijf. Zij kunnen gebruik maken van expertise van Bayer Technology Services.

  • Entsorga stand 08D068 / E069

 

Een schaalmodel van de V-vloer is bij Keith Walking Floor te zien. De bewegende vloer maakt bijvoorbeeld een gelijkmatige dosering of doorvoer in een stortbunker mogelijk. De V-vloer is vooral in de afvalsector populair omdat hij bestand is tegen producten die van grote hoogte worden gestort. Zelfs is de vloer bestand gebleken tegen een container die bij het lossen in een bunker losschoot.

  • Entsorga stand 08D049A

 

Reko is specialist in het transporteren en scheiden van vast-vloeibare materialen. Op de Entsorga staan de deeloplossingen voor de ontwikkelingen van afval naar energie in de schijnwerpers. Het bedrijf biedt werkbare oplossingen aan voor het uitwassen van de organische component; oplossingen waar andere systemen tot op heden niet bleken te functioneren. Het bedrijf laat statische en vibrerende zeefbochten, trommelzeven en asloze transportschroeven zien.

  • Entsorga stand 07E056

 

Bollegraaf Recycling Machinery heeft een systeem ontwikkeld waarbij robots de nasortering doen. Met de nieuwste technologie kunnen nu minstens tien robots aangestuurd worden, die diverse materialen zoals PET-flessen, verpakkingen, HDPE-flessen, papier uit de afvalstroom halen en in een bunker laten vallen. De sorteerrobots worden momenteel getest bij Hummel Recycling in Leek. De bedoeling is dat het systeem in de tweede helft van dit jaar definitief geïntroduceerd wordt in de reccylingindustrie.

  • Entsorga stand 09B030 / C035
  • Ifest stand 8731

 

Synmet, leverancier van turn key oplossingen voor de afvalverwerkende industrie, voert vijf merken en op de Entsorga kunt u met al deze specialisten kennismaken. Artech laat de nieuwste ontwikkeling op het gebied van Light-Duty en Heavy-Duty granulatoren zien, de BHS-specialist vertelt u alles over zijn unieke zeefsystemen, BOA geeft uitleg over de nieuwste balenpersen, Hidding over trommelzeven en Nihot presenteert de Double Drum Separator, die het afval in drie fracties scheidt.

  • Entsorga stand C48/D49

 

filename.jpg

Knapzak Benelux zal op de Entsorga-Enteco zijn hele assortiment aan inzamelsystemen presenteren en dat is nogal wat! Het bedrijf verwacht dit jaar zo'n 22.000 ton gebruikte verpakkingsfolie in Kanpazakken en Knaphouders in te zamelen. Op de beurs zal verder de verbeterde shredder voor het vermalen van verpakkings-EPS gedemonstreerd worden.

  • Entsorga stand C58/D59

 

CBI Europe presenteert onder meer de CBI Magnum Force 6800, speciaal gebouwd voor het verwerken van afvalstromen tot biomassa voor energiecentrales. De machine wordt bestuurd door CBI's nieuwe IntelliGrind besturingssysteem. Met een (optioneel) GSM-modem kunnen alle gegevens van machine en motor uitgelezen worden voor diagnose. Daarnaast is er de Magnum Force 8400, een heus zwaargewicht, dat grote hoeveelheden afval, eventueel gecontamineerd met staal, kan verkleinen.

  • Entsorga stand 06/F40

 

Van der Pols presenteert de machines van Doppstad op beide beurzen. Nieuw is een mobiele zeefmachine waarbij de diameter is vergroot tot 2 meter. Verder is er de AK35, de mobiele sneldraaiende verkleiner met een langere trechter en afvoerband, waardoor het geshredderde materiaal vanaf grote hoogte kan worden gestort. Verder een demonstratie van een fijn verkleiner, waarbij een wals het afval door een korf verkleint. Ook zullen de apparaten van Gipo te zien zijn , zoals een rotor breker.

  • Ifest 8712
  • Entsorga 07/D016-E019

 

De ‘detachable bin lift' oftewel een afzetbare achterlader is is het nieuwe product dat Geesink op de Ifest laat zien. Tot nu toe waren de achterladers bij Geesink altijd geïntegreerd. De ontwikkeling van een belading door ook verwisseld kon worden is ingezet door specifieke vragen van klanten. De afzetbare achterlader kan mini-containers en 4-wielcontainers legen. Er wordt nog gewerkt aan een oplossing om ook containerregistratie op de afzetbare belading toe te passen. Verder zal de GPM III te zien zijn en waarschijnlijk de Norba Hybrid.

  • Ifest 5423
  • Entsorga 08D010

 

Goudsmit Magnetic Systems toont een verbeterde versie van de High Gradient Scheider. De magnetische waarde van de rol is verhoogd naar 16.000 Gauss waardoor zwak-magnetische Fe- en RVS deeltjes uit afval- of reststromen verwijderd kunnen worden. De scheider is tevens inzetbaar in de recyclingwereld waar het RVS sterk is toegenomen. Speciaal daarvoor er een versie voor een zware en vuile omgeving. De hoge Gausswaarde maakt dat normale Fe deeltjes zeer krachtig worden aangetrokken. Deze aantrekkingskracht is zo sterk dat de band erdoor beschadigd kan worden. Daarom dient een normale magneet als voorscheider geplaatst te worden.

  • Entsorga/Enteco (Hal 06, Stand D051)

 


Vakblad Afval! september 2006 (nummer 7)


Auteur: Johan van Leipzig