Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 12 december 2006

Netwerk neemt KTZ-Systeem voor ondergronds inzamelen in gebruik

Deze zomer vond de officiële overdracht plaats van het eerste KTZ-systeem voor het inzamelen van ondergrondse containers in Hendrik Ido Ambacht. Daar worden in totaal ruim 700 ondergrondse containers geplaatst die met twee voertuigen wekelijks geleegd zullen worden door Netwerk NV uit Dordrecht.

filename.jpgDe heer Arts, commercieel directeur bij Terberg Machines, overhandigde de sleutels van het eerste voertuig aan de heer J. van der Velde, manager Techniek van Netwerk.
Het systeem is deels bedoeld ter vervanging van bestaande ondergrondse locaties, maar ook worden er nieuwe containers geplaatst in de Nieuwbouwwijken de Vogellande en de Sanderlingen.
Het KTZ systeem van Terberg Machines BV is een uiterst doelmatig, betrouwbaar en veilig afvalinzamelsysteem voor het legen van 5 m3 ondergrondse containers. De containers worden geleverd door Kliko WTS.

Bij de ondergrondse locatie is een energy point geplaatst dat door een energy transmitter vanuit het inzamelvoertuig geactiveerd wordt en zorgt dat het klapdeksel opent tot meer dan 90º. Een externe energiebron is dus niet meer nodig. De bovenlossende binnencontainer wordt door de automatische zijbelading opgepakt, geleegd en op exact dezelfde positie teruggeplaatst.
De ondergrondse locatie wordt evenwijdig aan de weg geplaatst, het klapdeksel scharniert aan de achterzijde van de betonput. Samen met het voertuig en twee veiligheidsarmen zorgt dit voor een perfecte afscherming van het totale werkgebied.
De zijlader wordt volledig automatisch vanuit de cabine bediend door één chauffeur/operator.

filename.jpg
De totale ledigingcyclus van een container duurt ongeveer 180 seconden, gemeten vanaf het moment dat het inzamelvoertuig stilstaat tot het moment van wegrijden.
De inzamel-perscontainer heeft een inhoud van circa 22 m3, wat gelijk staat aan circa 10 ton effectief laadvermogen. De container wordt geleverd door Schenk BV uit Oosterhout.

Het door Terberg en Kliko ontwikkelde inzamelsysteem biedt gemeenten, planologen, architecten en stedebouwkundigen, door de compactheid, het design en de efficiency, ongekende mogelijkheden.

De voordelen nog even op een rij:

  • Eenvoudige bovenlossende binnencontainers met een volledig vloeistofdichte onderzijde.
  • Geen lekvocht op overige objecten bij het ‘overtillen' van de binnencontainer.
  • Overzichtelijk en veilig werkgebied, rondom afgeschermd.
  • Ergonomisch verantwoorde éénmansbediening vanuit cabine.
  • Bedieningsfouten praktisch onmogelijk.
  • Zeer bedrijfszeker aandoksysteem (twist lock principe).
  • Snelle ledigingcyclus van circa 180 seconden, waardoor minimaal oponthoud overig verkeer.
  • Geringe onderhouds- en schoonmaakkosten van de binnencontainers.
  • Wendbaar voertuig, korte wielbasis.
Voor meer informatie: Terberg Machines, telefoon 030 - 210 06 00.

filename.jpg
filename.jpg


Vakblad Afval! september 2006 (nummer 7)