Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 03 april 2017

De zakkenspecialisten van Dimensio

Dimensio is een verzameling van zakkenspecialisten. Ieder met een eigen vakgebied. Zo hebben ze bijvoorbeeld AGF-specialisten, industriespecialisten, een foodspecialist, en een heuse afval(sector)specialist.

GERT3469.jpgDe Euro 6 vrachtwagens zijn zelfs in de strengste milieuzone welkom.

Dimensio levert zakken van 1 tot 8.000 liter. In elke denkbare maatvoering, kleur en bedrukking. In een gestructureerd magazijn met 15.000 palletplaatsen staan veel van de zakken voor hun klanten op voorraad. Binnen 24 uur kan de klant over zijn zakken beschikken. Computergestuurd en met heftrucks die op inductielijnen rijden worden de pallets zakken razendsnel uit de stellingen gehaald en klaar gezet voor transport. Een wagenpark van schone Euro 6 vrachtwagens leveren zakken en folies op iedere gewenste locatie. Deze vrachtwagens hebben een dusdanige lage uitstoot dat ze zelfs in de strengste milieuzones welkom zijn. Dimensio heeft de ambitie om met haar bedrijfsactiviteiten in Almere vanaf 2020 volledig klimaatneutraal te zijn.

Ketenverantwoordelijkheid

Dimensio kijkt dus verder dan haar neus lang is en doet meer dan noodzakelijk. Tot ver in de keten wordt het effect van de producten en bedrijfsvoering onderzocht en inzichtelijk gemaakt. In samenwerking met de Climate Neutral Group is een LCA (Life Cycle Analysis) voor zakken opgesteld. Zo weten ze bij Dimensio precies hoeveel CO2-uitstoot elke afzonderlijke zak teweeg brengt.

Om dit voor klanten inzichtelijk te maken heeft Dimensio een handige calculator ontwikkeld en op hun website geplaats. Door simpelweg de lengte, breedte en dikte van de zak in te vullen is onmiddellijk duidelijk wat de CO2-uitstoot is. Dimensio bekijkt vervolgens kosteloos of er reductiemogelijkheden zijn.

GERT4073.jpgHet kleinschalig recycling programma voor kunststof levert grondstoffen voor C2C-zakken.

Op deze manier helpt Dimensio haar klanten bij het behalen van hun milieudoelstellingen en verduurzamingsambities. Dit èn andere initiatieven hebben Dimensio een MVO4-certificering en de titel van Almeerse Onderneming van het Jaar opgeleverd.

’s Werelds eerste C2C-afvalzak

Dimensio levert als eerste leverancier ter wereld afvalzakken van gebruikt materiaal die cradle-to-cradle (niveau Brons) gecertifieerd zijn. Dit is gedaan door de zakken zo te ontwerpen dat na gebruik ieder afzonderlijk bestanddeel als grondstof (her)gebruikt kan worden. Andere aandachtgebieden bij certificering zijn het opwekken van eigen energie, goede arbeidsomstandigheden en de beperking van de milieu-impact.

Natuurlijk kan men ook kiezen voor andere verstandige producten. Denk bijvoorbeeld aan composteerbare zakken die volledig afbreken en mineraliseren, of klimaatneutrale zakken waarbij de CO2-uitstoot volledig gecompenseerd wordt.

Plastic 2 Plastic recycleprogramma

Enkele jaren terug heeft Dimensio een kleinschalig recycling programma voor kunststof opgericht. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een gigantisch succes en worden er veel grondstoffen uit het afval ‘gered’. Een deel van deze afvalstroom wordt gebruikt als grondstof voor de cradle-to-cradle gecertificeerde zakken.


Vakblad Afval! februari 2017 (nummer 1)


Auteur: