Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 19 augustus 2003

FLOOR Opleggers en aanhangwagens

Oplegger- en aanhangwagenfabrikant FLOOR in Wijchen heeft veel nieuws te vertellen. En een denkbeeldige rondleiding door het moderne bedrijf is daar een uitgelezen kapstok voor.

filename.jpg
Laten we bij het begin beginnen: de tekenkamer, waar hoofd 'engineering' Cor Derks de scepter zwaait en waar een modern beeld van de oplegger- en aanhangwagenwereld te zien valt. Verschillende beeldschermen tonen voertuigen die op korte termijn in productie genomen worden. Sinds enkele maanden is FLOOR volledig overgeschakeld van het tekenen in het tweedimensionale vlak naar het nieuwe 3D teken- en ontwerpsysteem. Voordeel hiervan is dat de klant al in een vroeg stadium kan zien of zijn specifieke eisen daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden en hoe het eindproduct er uiteindelijk uit gaat zien. Bovendien verloopt de communicatie met toeleveranciers en carrosseriebouwers hierdoor efficiënter. Eventuele aanpassingen aan het chassis kunnen namelijk al in een vroeg stadium met de carrosseriebouwer besproken en verder voorbereid worden. Hans Beurskens is hoofd productie en heeft de leiding over de volgende stap in het bedrijfsproces: de fabriek. Op de afdeling halffabrikaten worden de assen gecompleteerd met de FLOOR luchtvering. Volgens Beurskens is deze zelfontwikkelde luchtvering van groot belang omdat FLOOR hoofdzakelijk actief is in de zwaardere transportsectoren, waar eigenschappen zoals stabiliteit en betrouwbaarheid vereist zijn. Verderop in de fabriek gaan de onderdelen los van elkaar de stralerij en spuiterij in. Pas daarna worden ze gemonteerd. Zo is het roesten van op elkaar gemonteerde delen geheel uitgesloten. Natuurlijk zijn specifieke klantwensen ook mogelijk. Wil de klant andere assen of banden dan kan dit altijd. FLOOR produceert ook seriematig voertuigen, zoals bijvoorbeeld de container afzet aanhangwagen en opleggers voor distributie.
filename.jpg
Buiten ligt de huurvloot van FLOOR: zowel aanhangwagens als opleggers. Nieuw is de XIFFIX (Cargo Floor) oplegger. XIFFIX Special Trailer Rent is een verhuurbedrijf van Ferry Floor ontstaan uit FLOOR Verhuur en verhuurt voor de Benelux diverse speciale opleggers en aanhangwagens. Huren kan zowel voor de lange als de korte termijn. Onder de aanhangwagens zijn buiten lage aanhangwagens ook container-afzet-aanhangwagens te huur. De huurvloot van opleggers bestaat uit kippers, onderlossers, mixers, steenopleggers, diepladers en semi-diepladers en opleggers met zelflossende vloeren. Sinds kort hoort daar dus ook de nieuwe XIFFIX bij. Dit product komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen Kraker Trailers en FLOOR. De Kraker uit Axel (Zeeuws-Vlaanderen) is bekend om haar jarenlange kennis van voertuigen met beweegbare vloeren en heeft een goede naam opgebouwd in binnen- en buitenland. Speciale aluminium profielen zijn ontwikkeld om grote krachten op te vangen en toch een zo laag mogelijk gewicht te behouden. Vanaf nu gaat FLOOR de gegalvaniseerde onderstellen leveren aan De Kraker en De Kraker monteert hier de aluminium bovenbouw met beweegbare vloer op. Deze bovenbouw kan ook weer in diverse uitvoeringen en volumes worden geleverd. Aan het eind van de 'rit' is er de servicewerkplaats. Niet alleen in Wijchen maar ook in Nijkerk kunnen opleggers en aanhangwagens van alle merken terecht voor service en onderhoud. De kennis van speciale voertuigen is in de werkplaatsen van FLOOR vanzelfsprekend aanwezig. Ook kunnen de opleggers die geleverd worden vanuit de nieuwe samenwerking met De Kraker zowel in Wijchen als in Nijkerk terecht voor onderhoud en service. Algemeen directeur van FLOOR is Marcel de Jong. De basisgedachten achter een FLOOR product zijn volgens De Jong duurzaamheid en kwaliteit, hetgeen bijvoorbeeld in de conservering tot uiting komt. Maar ook de materialen en toegeleverde producten zijn zorgvuldig gekozen: BPW assen, Wabco delen, Michelin banden. Met deze combinatie creëer je duurzaamheid, is de overtuiging van De Jong. Voor een nadere kennismaking of meer informatie: FLOOR Wijchen B.V.: 024 - 64 12 147 Kraker Trailers: 0115- 56 17 40 XIFFIX Special Trailer Rent B.V.: 0342 - 49 04 02

Vakblad Afval! augustus 2003 (nummer 6)