Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 10 september 2007

Engels bedient Europese markt met ondergrondse inzamelsystemen

Engels Logistiek BV staat in Nederland bekend als leverancier van kunststof bakken voor zowel logistieke als milieutoepassingen. Maar ook het buitenland wordt veroverd.

filename.jpgDe Tièrso in Maurienne (Zuid-Franse Alpen).

Het werken aan innoverende oplossingen voor bestaande en nieuwe problemen is al sinds jaar en dag een van de drijfveren achter haar succes. Dit begon in de jaren tachtig met het idee van de milieubox. De laatste jaren is Engels ook in toenemende mate succesvol in ondergrondse en semiondergrondse inzamelsystemen.

Frankrijk

Terwijl er op de Nederlandse markt geleidelijk aan een stuk verzadiging begint in te treden, is er in andere Europese landen nog volop beweging. Met name Engels' succes op de Franse markt spreekt boekdelen. Zo worden de Zuid-Franse Alpen (Maurienne) en een deel van de Franse Rivièra vol gezet met Tièrso semiondergrondse afvalcontainers. Ook Nederland heeft al kennisgemaakt met deze systemen. Diverse campings en dorpskernen hebben hun afvalstromen beter kunnen regelen, dankzij de Tièrso.
De ondergrondse containers Apyra zijn meer in stedelijke gebieden te vinden. Steden als Amiens, Mâcon, Parijs en Duinkerken zijn enkele recente projecten.

filename.jpgDe Apyra in het Franse Macon.

Starre binnenbak

Het zijn telkens unieke kenmerken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de keuze van het ene of andere systeem. Zo is de Tièrso, vervaardigd uit polyester, het eerste systeem met een starre binnenbak in plaats van een zak. Lediging gaat zeer eenvoudig en snel, analoog aan ondergrondse systemen, met behulp van een enkele haak of met een geavanceerder driehaaks- of Kinshofer systeem. De bodemkleppen met een lekvolume, inwerpmogelijkheden als een klep en een trommel maken het product compleet. Het is bovendien zeer goed in te passen in een klassieke, landelijke dan wel moderne omgeving dankzij afwerking met hout dan wel RVS gaasbekleding. Door de relatieve eenvoud in de constructie en de handling is dit een ideaal product voor onder andere campings en amusementsparken. De Tièrso is bovendien vrijwel onderhoudsvrij.

filename.jpgOok in Nederland (hier: Veghel) doen de ondergrondse systemen van Engels het goed.

Feestende ‘après-skiërs'

Als alternatief met een grotere belastbaarheid en brandveiligheid is er ook een Tièrso van staal met een betonnen buitenbak. Deze is zeer solide en vandalismebestendig. In de Zuid-Franse Alpen blijken ze goed bestand tegen feestende ‘après-skiërs'.
Ook de ondergrondse afvalcontainer Apyra blinkt uit door een aantal unieke kenmerken. Allereerst springt het fraaie design van de zuil in het oog. In stedelijk gebied is dit vaak een niet te verwaarlozen factor. De zuil heeft geen dragende functie en is daarom in lichtgewicht, volledig roestvrij aluminium uitgevoerd en eenvoudig te vervangen, na bijvoorbeeld een aanrijding. Een RVS uitvoering is ook beschikbaar.

Eenvoudige vervanging

filename.jpgDe Apyra in Duinkerken.

Zeker zo belangrijk is natuurlijk wat ‘onder de kap' zit. Daar valt op dat er voor een zeer onderhoudsvriendelijke, modulaire opbouw is gekozen. Zo kan de opname bijvoorbeeld in een handomdraai van een Kinshofer naar een driehaaks systeem worden omgebouwd. Ook vervanging al gevolg van beschadiging is een eenvoudige zaak. De constructie van de opnamedelen staat toe dat de toegang tot de binnenzijde van de zuil ruim bemeten is.
Een andere unieke eigenschap is, dat het voetgangersplatform de hellingshoek van de bestrating (tot 5o) kan volgen. Een speciale stelrand zorgt hier voor deze mogelijkheden.

Samen met de uitgebreide collectie producten voor afvalscheiding, -inzameling en veilige opslag en transport, maken deze ondergrondse systemen het programma compleet. Is er ondanks dit brede aanbod geen oplossing direct beschikbaar die aansluit op uw wensen, dan is Engels meestal in staat om door kleinere of grotere aanpassingen een goede oplossing te creëren.

Meer weten over Engels Logistiek BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! augustus 2007 (nummer 6)