Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 07 april 2009

Michael Boogerd doet toertocht Wecycle

Michael Boogerd stapt op zaterdag 2 mei op de fiets in de eerste nationale Wecycle Toertocht. Die wordt gehouden in Friesland.

De toertocht is tevens de finale van een regionale inzamelwedstrijd tussen Friese sportclubs. In diverse Friese gemeenten werden in totaal bijna 2.500 kleine elektrische apparaten ingezameld. Na de start van de wielertocht zullen de betrokken gemeenten het Wecycle-convenant tekenen.
Het is de bedoeling dat er meer toertochten komen in Nederland. Dit jaar is voor Friesland gekozen vanwege de inzamelactie bij de Friese sportclubs. Dit soort lokale acties slaat volgens NVMP-directeur Jan Vlak heel goed aan 'omdat de inzamelproblematiek met betrekking tot de kleine apparaten en spaarlampen in de directe omgeving van de consument wordt geplaatst'. "Met de Wecycle Toertocht willen we daarvoor nog eens landelijk extra aandacht vragen," aldus Vlak.
Wecycle is een overkoepelend initiatief van de producenten en importeurs van elektrische apparaten en spaarlampen, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte apparatuur.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website