Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 oktober 2009

Haarlemmermeer vindt Blipverts een groot succes

Met de Blipvert is in Haarlemmermeer de inzameling van batterijen, spaarlampen, inktcartridges en mobieltjes sterk gestegen.

Sinds deze zomer staan op verschillende plekken de van origine Spaanse inzamelstations voor KCA. In de eerste drie maanden zijn meer dan 100.000 batterijen, 13.000 cd's en 4.000 inktcartridges in de inzamelstations geworpen. Haarlemmermeer is de eerste gemeente in Nederland die is overgegaan tot het plaatsen van de Blipverts. In Spanje is de Blipvert al jaren een succes.
De Blipvert is een mini-recyclingstation voor klein chemisch afval zoals spaarlampen, andere lampen, mobieltjes en cartridges. De vorm van dit kleine recyclingstation is zo ontworpen dat het als straatmeubilair geplaatst kan worden en op drukbezochte, strategische locaties kan staan. In de gemeente Haarlemmermeer zijn er deze zomer vijftig geplaatst. Inwoners kunnen de dichtstbijzijnde Blipvert vinden via: www.mijnblipvert.nl. Het systeem is afkomstig uit Spanje en is daar een succes. De Blipvert past uitstekend in het afvalbeleid van de gemeente Haarlemmermeer, dat inzet op zo veel mogelijk scheiden van afvalstromen en het hergebruik van middelen.