Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 05 januari 2010

Gsm Retourplan: mobieltje in een envelop

T-Mobile en TNT Post lanceren samen een nieuw, landelijk recyclingprogramma met als doel zo veel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen en verantwoord te recyclen.

De ambitie van het zogeheten 'gsm Retourplan' is om het grootste inzamelingsprogramma van Nederland op te zetten, waarvoor op termijn ook andere operators en serviceproviders zullen worden benaderd. Het gsm Retourplan zal worden beheerd door een onafhankelijke stichting.
Consumenten kunnen via winkels van T-Mobile of via TNT Post hun oude mobieltjes inleveren. Daar is een speciale envelop voor gemaakt. Het is de bedoeling van de initiators dat op termijn ook andere bedrijven aan het programma zullen meedoen. Mobieltjes inclusief batterijen die niet meer bruikbaar zijn, worden uit elkaar gehaald en milieuvriendelijk gerecycled. Mobieltjes die nog bruikbaar zijn worden in grote partijen geveild. De opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme en War Child.
Telecombedrijf Vodafone begint vandaag met de Vodafone Xtra weken. De hele maand januari krijgen klanten die een oud toestel inleveren bij aanschaf van een nieuwe, daarvoor een vergoeding. Het gaat in eerste instantie om een pilot van vier weken.