Categorie: Producten | Gepubliceerd: 08 juli 2010

Afvalruimende kinderen beloond met BeestenBende-dag

Ruim vijfhonderd kinderen die het afgelopen jaar hun eigen buurt schoon hielden, zijn beloond met de Grote BeestenBende-dag.

De kinderen deden mee aan het zwerfafvalproject de BeestenBende. Gisteren kwamen zij bij elkaar in het Rembrandt Theater in Arnhem. Samen met kinderprogramma-presentatoren Ewout Genemans en Jochem van Gelder deden zij mee aan verschillende activiteiten. Ook beleefden ze de première van de 3D-film "Shrek: Voor Eeuwig en Altijd".

Beste Idee
Tijdens de dag werd ook een prijs uitgereikt voor het Beste Idee van de BeestenBende. De kinderen konden van te voren het beste idee voor het schoonhouden van hun eigen buurt insturen. De achtjarige Isa Jacobs uit Cuijck was de gelukkige winnares. Zij bedacht een junior zwerfafvalstofzuiger: “Het werkt zo: je zuigt het afval op met een grote mobiele handstofzuiger die op een accu werkt. Als je bij een prullenbak komt zet je ‘m aan en doe je het afval in de prullenbak. Als je thuis komt moet deze weer in de oplader. Een soort grote kruimeldief voor zwerfafval dus."

De BeestenBende
De BeestenBende is een project voor basisschoolkinderen van zeven tot elf jaar. De kinderen ruimen in groepjes van gemiddeld vijf kinderen minimaal één keer per maand hun eigen wijk op. Elk groepje heeft minimaal één volwassen begeleider.