Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 25 augustus 2010

Noordwijk gaat over op nieuw afvalsysteem

De gemeente Noordwijk herstructureert de inzameling dit jaar en stapt af van de inzameling via kratten.

 

Noordwijk Kledinginzameling.jpgMaandag 23 augustus ondertekenden Jan Jongedijk van Sam's Kledingactie (rechts), CDA-wethouder Martijn Vroom (midden) en Rinco Knoop (Manager Productie en Diensten van de MareGroep) de samenwerkingsovereenkomst voor de textielinzameling.

Met de zwarte kratjes worden de 'droge' fracties, zoals papier, glas, textiel en plastic, huis-aan-huis ingezameld. Dit najaar verdwijnen de kratjes uit het straatbeeld. Volgens een woordvoerder van de gemeente leveren de kratjes weliswaar een hoog scheidingsresultaat op, maar levert het ook veel zwerfvuil op. Daarnaast ontstaan er in toenemende mate problemen met de arbo-voorschriften. De huidige duobakken worden vervangen door een gft- en een restafvalcontainer. Voor oud papier, kunststof, glas en textiel kunnen de inwoners terecht bij de containers die verspreid over Noordwijk een plek krijgen. Voor kunststof en textiel is die voorziening er nu al.

 

Kledingactie
De inzameling in Noordwijk wordt gedaan door de PPS Milieuservices AVR - Noordwijk (NV MAN). Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood gaat in samenwerking met de MareGroep in Noordwijk de textielinzameling verzorgen via bovengrondse containers. Het betreft de inzameling van kleding, schoenen en huishoudtextiel. Maandag 23 augustus ondertekenden directeur Jan Jongedijk en wethouder Martijn Vroom (CDA) de samenwerkingsovereenkomst. De opbrengst van de verkochte kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood.