Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 21 juni 2012

MyBeach groeit uit tot landelijk initiatief

Woensdag 27 juni wordt op zes locaties aan de kust het initiatief MyBeach gelanceerd.

MyBeach-prullenbak-300x200.jpg
MyBeach prullenbak.

Na de succesvolle opening in Noordwijk in 2011 worden nu ook MyBeaches geopend bij strandpaviljoens in Hoek van Holland, Noordwijk, Zandvoort en op Texel. Het unieke van MyBeach is dat bezoekers het strand schoonhouden, in plaats van de gemeente of het paviljoen. Met dit initiatief doet Stichting De Noordzee samen met ondernemers aan de kust een oproep aan alle strandbezoekers om mee te helpen de hoeveelheid afval op het strand en in zee terug te dringen.
 
MyBeach is een 100 procent afvalvrije zone op het strand. Het stukje strand is te herkennen aan speciale elementen, zoals informatieborden, prullenbakken en beach flags. De deelnemende strandpaviljoens in 2012 zijn: Beachclub Royal in Hoek van Holland, Take2 en Buitengewoon in Noordwijk, Paal 69 en Storm in Zandvoort en Paal 17 op Texel. De paviljoens werken lokaal samen met gemeentes, VVV kantoren, watersportbedrijven en educatiecentra. De opening van MyBeach wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeentes, Promotiebudget Noord-Holland, Stichting Nederland Schoon, Ministerie IenM, Adessium en de Nationale Postcode Loterij. Stichting De Noordzee heeft als doel om met hulp van sponsoren in de komende jaren zoveel mogelijk nieuwe MyBeaches te openen.
 
Tijdens de landelijke opening van MyBeach op 27 juni, zijn er diverse activiteiten bij de deelnemende strandpaviljoens. Zo is er een beach clean up voor kinderen op Texel en komt Nederlands kampioen kitesurfen Jalou Langeree MyBeach openen bij Paal 69 in Zandvoort. Bekijk www.mybeach.info voor het volledige programma per locatie.