Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 mei 2013

Inzameling Best-tas succesvol

Na een pilot in Landgraaf is de Best-tas verder uitgerold in de Rd4-gemeenten. Tijdens de eerste inzamelronde in Brunssum is 16,3 ton aan goederen ingezameld.

Best tas.jpgRd4 introduceerde de Best-tas in 2012 tijdens een pilot in de wijk Nieuwenhagen in de gemeente Landgraaf. Daar was de tas succesvol genoeg om ook in andere Rd4-gemeenten geïntroduceerd te worden. In april is Brunssum gestart met het inzamelen met de tas. Bij de eerste inzamelronde werden iets meer dan 1.800 tassen ingezameld, met vooral elektrische apparaten en textiel. Ook Voerendaal is in april gestart met de inzameling, en in juni zullen de eerste inzamelronden plaatsvinden in Vaals en Nuth. De overige Rd4-gemeenten (Heerlen, Kerkrade en Onderbanken) volgen later in 2013.

De tas is bedoeld voor de gescheiden inzameling van boeken, elektronica, speelgoed en textiel, die daarna gerecycled worden of naar kringloopwinkels gaan. De opbrengsten van de ingezamelde stromen komen ten goede aan het verlagen van de afvalstoffenheffing en aan een goed doel (25 cent per ingezamelde tas). Rd4 zamelt de tassen eens per twee maanden in.

Gerelateerde artikelen