Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 04 december 2013

De milieubranche in beweging

De milieubranche is continu in beweging. Waar vroeger de nadruk lag op de dienstverlening, verschuift de nadruk meer en meer naar het inzicht dat afval een grondstof wordt die nuttig toegepast kan worden.

De milieubranche heeft naast de automatisering van het logistieke proces ook de behoefte om haar recycling- en productieprocessen te automatiseren evenals de handel in (grond)stoffen. Deze processen worden in toenemende mate complexer en vergen een grote investering.
De ‘afvalstoffen’ die worden verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen vertegenwoordigen een steeds grotere waarde. Door de prijsvolatiliteit in de markt, worden trading, in- en verkoop en treasury management belangrijker. Tevens spelen de verschillende wet- en regelgevingen op zowel nationaal als internationaal niveau een belangrijke rol.

Een toekomstvaste oplossing

Een geïntegreerd en flexibel bedrijfsinformatiesysteem is een springplank naar een klantgerichte bedrijfsvoering. Met een branchespecifieke oplossing brengen milieu-, energie- en nutsbedrijven hun complete bedrijfsautomatisering op orde. Abecon FWI Environmental is een toekomstgerichte en krachtige oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics AX en biedt een platform dat flexibel inspeelt op de dynamiek in de branche. Microsoft Dynamics AX kan breed worden ingezet; van het MKB tot grote multinationals.