Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 januari 2014

Meerlanden brengt gft-recycling onder aandacht

De Meerlanden wil met de campagne 'Mogen wij bij u tanken' meer aandacht vragen voor de waarde van gft-afval.

markt (1).jpgHet promotieteam van De Meerlanden.

Als onderdeel van de campagne deelde een promotieteam van De Meerlanden zaterdag in Haarlemmermeer flyers uit met een overzicht van de afvalstromen die in de gft-container mogen. De Meerlanden maakt groen gas en compost van het ingezamelde gft in de vergistingsinstallatie in Rijsenhout. Gft wordt volgens het bedrijf vaak nog ten onrechte gezien als afval.

“Wij willen niet alleen méér gft ophalen, maar ook van een hogere kwaliteit, dus zonder plastic, glas en ander restafval erin. Zo’n 10 procent van het ingezamelde gft is nu nog te vervuild en wordt verbrand met het restafval", aldus Gert-Jan Klaasse Bos, Manager Vergisting en Compostering bij de Meerlanden.

In de gemeente Haarlemmermeer zamelt de Meerlanden elk jaar circa 15 kton groente-, fruit- en tuinafval op. Dit afval wordt verwerkt tot 900.000 m3 groengas per jaar. Hiermee kunnen ruim vijfhonderd huishoudens een jaar lang hun huis verwarmen. De Meerlanden pompt het groen gas in het aardgasnetwerk en biedt hiermee een aanvulling op het kostbare aardgas. De meeste inzamelwagens van de Meerlanden rijden op groen gas.

Meer weten over Meerlanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website