Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 mei 2014

Aantrekken afvalvolumes kan omzetdaling Veolia niet maskeren

Veolia zag zijn omzet en ebit in het eerste kwartaal van dit jaar dalen, maar de afvalpoot van het Franse bedrijf mocht een plus noteren.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers die Veolia naar buiten heeft gebracht. De totale omzet van de energiereus daalde met 1,7 procent, naar 5,7 miljard euro. De daling is vooral te wijten de uitzonderlijk zachte winter, waardoor de vraag naar energie fors naar beneden ging. De ebit daalde met 6,5 procent naar 376 miljoen euro.

Afvaltak

Veolia zag de omzet vanuit zijn afvalactiviteiten juist met 3,3 procent toenemen, tot 2,0 miljard euro. Het bedrijf profiteerde van een toename in het volume met 2,8 procent, terwijl de afvaldienstverlening stabiel presteerde. Vooral in de regio ‘Europa min Frankrijk’ presteerde de afvaltak sterk, met het Verenigd Koninkrijk als uitschieter. Ook in Frankrijk zelf zag het bedrijf groei, vooral door de gemeentelijke inzameling en verbranding van afval. De gevaarlijk afvalactiviteiten lieten wereldwijd groei zien, mede door goede resultaten in China en de Verenigde Staten.