Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 22 mei 2014

Sita werkt samen rond LNG

Shell, Volvo Trucks en Sita delen de visie dat vloeibaar aardgas (LNG) een belangrijke transportbrandstof zal zijn in de komende decennia. Voor de praktische toepassing van LNG werken zij nauw samen.

Om rijden op LNG mogelijk te maken levert Shell de brandstof en Volvo de trucks. Sita fungeert in de samenwerking als ‘first-mover’, die de weg plaveit voor andere bedrijven in de transport- en afvalverwerkingssector om over te stappen naar LNG. Zo gaan er twee Volvo-trucks op Shell LNG rijden, die onderdeel zijn van een zogenaamd ‘one-stop-collecting’-concept, dat Sita in opdracht van logistiek dienstverlener Havi Logistics verzorgt voor de afvalinzameling bij de helft van alle 236 McDonald’s restaurants in Nederland. Gebruik van LNG-trucks vergroot de duurzaamheidswinst van het concept, dat zich richt op efficiëntere afvalinzameling door lagere ophaalfrequentie en het ophalen van alle types afval tegelijk.

Shell ziet LNG als schonere oplossing voor zwaar wegtransport en realiseert de komende jaren een aantal LNG-stations in Nederland. Het eerste station wordt in de zomer van 2014 in Rotterdam Waalhaven geopend. Volvo Trucks investeerde in de ontwikkeling van een motor die geschikt is voor LNG, wat heeft geleid tot de introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel in 2012. Voor Sita is rijden op LNG onderdeel van een totaaloplossing op het gebied van duurzaamheid.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website