Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 30 juli 2014

Nederlands bedrijf gaat kratten Sainsbury's recyclen

De Britse supermarktketen Sainsbury's claimt een primeur met voedselkratten van 100 procent gerecyclede voedselkratten. Een Nederlands bedrijf gaat dat realiseren.

igd_crate_pic_crop_.jpgKratten met voedsel bij Sainsbury's
Foto: IGD

Sainsbury’s is naar eigen zeggen het eerste Britse bedrijf dat voedselkratten van volledig gerecycled materiaal gebruikt. De kratten worden gerecycled door de fabrikant van kunststof verpakkingen Schoeller Allibert, die het hoofdkantoor in Nederland heeft staan.

Certificeringen

De voedselkratten worden van oudsher al gerecycled maar konden niet opnieuw worden gebruikt in de voedingssector omdat de benodigde certificeringen daarvoor ontbraken. Schoeller Allibert heeft een recyclingprocedé ontwikkeld dat het wel mogelijk maakt om gerecycled materiaal weer toe te passen voor contact met voedingsmiddelen. De kratten hebben inmiddels de goedkeuring van de Europese voedsel- en warenautoriteit (EFSA).

Sainsbury’s zal gebruikte kratten na het einde van de levensduur vermalen, waardoor ze efficiënt terug getransporteerd kunnen worden naar de leverancier. Schoeller Allibert verwerkt en recyclet de 2 miljoen kratten daarna tot nieuwe kratten.

Schoeller Allibert

Schoeller Allibert ontstond in 2013, na de overname van LINPAC Allibert door One Equity Partners, dat de grootste aandeelhouder is van Schoeller Arca Systems.