Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 22 december 2014

Haarlem zet Beheer en Onderhoud buiten de deur

De gemeente Haarlem, vier marktpartijen en Spaarnelanden hebben nieuwe contracten ondertekend voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de stad.

Haarlem ondertekent contracten onderhoude n beheer.jpgWethouder Cora-Yfke Sikkema en Spaarnelanden directeur Robert Oosting. (foto: Marisa Beretta)

Met de nu afgesloten contracten besteedt de gemeente al het beheer en onderhoud uit. Niet meer, zoals voorheen, met heel veel afzonderlijke contracten met verschillende partijen, maar ‘geclusterd’. De werkzaamheden die bij elkaar horen, gaan naar een en dezelfde partij. Met deze nieuwe indeling gaat Haarlem terug van zo’n zeventig contracten naar elf. Spaarnelanden blijft het grootste deel van het werk uitvoeren, waaronder werkzaamheden voor afval en reiniging, onderhoud van groen en speelterreinen, elementaire verhardingen, de coördinatie van meldingen en het wagenparkbeheer. Andere contractpartners voor beheer en onderhoud zijn Bam, Strukton, Vialis en Volker Infra.

De Haarlemse wethouder Cora-Yfke Sikkema: “Al eerder besteedde de gemeente onderhoudstaken uit aan de markt, bijvoorbeeld het asfalteren van wegen. Dat gaan we nu op grote schaal doen. Met deze nieuwe manier van werken, werken we efficiënter. De partners beschikken over de benodigde kwaliteit en kennis en worden uitgenodigd om initiatieven te nemen om hun werkzaamheden op innovatieve wijze uit te voeren.”

Meer weten over Gemeente Haarlem?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Spaarnelanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website