Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 januari 2015

Wecycle opent tijdelijke winkel in Hoog Catharijne

Consumenten kunnen in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht hun oude elektrische apparaten en spaarlampen inleveren in een heuse winkel. Het is tijdelijk, want de pop-up inlevershop is in maart weer weg.

Wecycle_popup_HR.jpgWecycle heeft in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht een pop-up store geopend en voert voortaan het ingenomen e-waste van de winkels centraal af.
Foto: Wecycle

Wecycle wil met de pop-up shop dat inleveren van oude apparaten een logische handeling is bij het aankopen van nieuwe. Het markeert ook de start van een samenwerking met vastgoedbedrijf Corio om het afvoeren van ingenomen e-waste door winkels in het winkelcentrum te vergemakkelijken.

De pop-up store is gelegen aan het Vredenburg naast de ingang van Hoog Catharijne en is tot en met 28 februari elke woensdag- en zaterdagmiddag open. Bij inlevering van een apparaat of spaarlamp ontvangen consumenten gratis de inzamelbox Jekko en maken ze kans op mooie prijzen.

De pop-up store is ‘ingericht’ als een woonhuis met de apparaten en lampen die Nederlanders in huis hebben. Gemiddeld zijn dit 93 apparaten en 60 (spaar)lampen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 35 miljoen kilo hiervan in de vuilnisbak verdwijnt. De apparaten en lampen gaan hiermee verloren voor recycling. Wecycle laat kleine elektrische apparaten voor 80 tot 90 procent recyclen. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen