Categorie: Management | Gepubliceerd: 13 februari 2015

Irado en Schiedam samen verder in arbeidsactivatie

De gemeente Schiedam en Irado gaan de komende jaren 50 werkzoekenden uitzicht op een baan geven.

irado-schiedam-activering-werk-2015.jpgIrado en de gemeente slaan voor het vierde opeenvolgende jaar de handen ineen om langdurig werkzoekenden aan werk te helpen.
Foto: Jan van der Ploeg

Voor het vierde opeenvolgende jaar werken de gemeente Schiedam en Irado samen om langdurig werkzoekenden aan werk te helpen. Op woensdag 11 februari 2015 ondertekenden beide partijen een overeenkomst voor drie werkervaringsprojecten. Beide partijen bezegelen daarbij de afspraak om voor 50 werkzoekenden met een bijstandsuitkering regulier werk te vinden. De kandidaten worden door de gemeente aangewezen om een werkstage van minimaal drie maanden tot maximaal een jaar bij Irado te doorlopen.

Regulier werk

Afhankelijk van de motivatie en het profiel van de werkzoekende wordt ingestroomd via een van de drie werkervaringsprojecten. Tijdens de werkstage wordt voortdurend bekeken of de kandidaat bemiddelbaar is voor regulier werk. Zo ja, dan wordt de kandidaat bij Irado of via uitzendbureau Randstad bemiddeld naar een ‘reguliere baan’ voor de minimale duur van 6 maanden. De kandidaten kunnen op elke afdeling binnen Irado ingezet worden in de binnendienst en de buitendienst. De participatiecoach van Werk & Inkomen en een jobcoach van Irado begeleiden de kandidaten al tijdens hun werkstage in de zoektocht naar regulier werk.

Meer weten over Gemeente Schiedam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over NV IRADO?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen