Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 maart 2015

ING investeert in Van Scherpenzeel

ING heeft een belang van 20 procent in Van Scherpenzeel genomen. De bank deed dit via haar divisie ING Corporate Investments Participaties B.V (ING CIP).

De partijen maakten het nieuws woensdag wereldkundig. Ze gaan "een langdurige samenwerking aan om de succesvolle  groeistrategie van het bedrijf te versnellen". 80 procent van de aandelen blijft in handen van een groep privépersonen. Van Scherpenzeel is het resultaat van het samengaan van Scherpenzeel BV met Kunststof Hergebruik BV in januari 2014 en is gespecialiseerd in papierinzameling en archiefvernietiging. Ook is de onderneming vertrouwd met het verwaarden van reststromen. Het afvalbedrijf noteerde in 2014 een omzet van 50 miljoen euro.

Rob Engelschman, directeur ING CIP: "ING Corporate Investments is verheugd dat zij Van Scherpenzeel kan ondersteunen bij de groei van deze voorloper binnen de circulaire economie. Kennis over grondstoffen, hergebruik en duurzame verwerking zullen ons inziens de komende jaren verder in belang toenemen. Dit wordt niet alleen ingegeven door nationale en Europese wet- en regelgeving, maar vooral door de wens van consumenten en producenten om op duurzame en verantwoorde wijze met schaarse grondstoffen om te gaan. Deze samenwerking met Van Scherpenzeel is een voorbeeld van hoe ING invulling geeft aan het streven om te investeren in initiatieven waarbij financieel rendement en duurzaam ondernemen heel goed samengaan."

Roger Beuting, directeur Van Scherpenzeel: "Met de toetreding van ING Corporate Investments in Van Scherpenzeel zien wij een buitengewoon sterk team ontstaan. Net als wij, beseft ook ING dat het nu hét moment is om te investeren in - en het door ontwikkelen van het winnen van grondstoffen uit restmateriaal. Of het nu gaat om papier, kunststof, glas of textiel; Van Scherpenzeel wint materialen terug en zet deze om in grondstoffen. Door de toenemende vraag naar secundaire grondstoffen - als alternatief voor virgin grondstoffen – is de afgelopen jaren niet alleen geïnvesteerd in de eigen bedrijven, maar ook in sterke netwerken en techniek. Dit stelt ons in staat een breed scala aan secundaire grondstoffen te produceren."