Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 april 2015

Veiligheidsprijs voor reiniging Reym

Reym, dochteronderneming van Shanks, heeft een veiligheidsprijs gewonnen voor het reinigingssysteem Crawler.

Het gaat om de Casos Golden Best Practice Safety Award. Casos (Contractor Alliance for Safety On Shell operations) is een verbond van aannemers die werkzaam zijn voor Nam en Shell. Reym won de prijs voor de Crawler, een systeem voor industriële reiniging. Het gebruikt een mix van hoge- en lagedruksystemen om vervuiling te verwijderen. Door middel van magneten kan het systeem zich over oneven stalen oppervlakken bewegen.

De veiligheid van de Crawler zit 'm in het feit dat het systeem een reikwijdte van 5 meter bezit. Daardoor is het niet nodig op een steiger te werken en kan de operator van het systeem met beide benen op de grond blijven staan. Ook is het niet nodig om een tank binnen te gaan wanneer die schoongemaakt wordt.

"De veiligheid van onze mensen is onze eerste prioriteit", aldus Jonny Kappen, Managing Director van Shanks' Hazardous Waste, waar Reym onder valt. "We kijken voortdurend naar onze technologieën en activiteiten om te zorgen dat we veilig en efficiënt werken. Ook de industriële reiniging van Reym wil vooraan staan als het om innovatie in veiligheid gaat, dus ik ben verheugd om deze prijs te winnen, die onze inspanningen op dit gebied erkent."