Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 08 juni 2015

AEB kan warmtelevering uitbreiden

Het realiseren van een warmtenet in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) biedt AEB de gelegenheid om de warmtelevering aanzienlijk uit te breiden.

samenwerkingsovereenkomst MRA warmtenet.jpg25 partijen, waaronder overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven, tekenden de samenwerkingsovereenkomst voor een regionaal warmtenet.

Afgelopen week tekenden 25 artijen, waaronder AEB, een samenwerkingsovereenkomst, waarin ze verklaren zich gezamenlijk te zullen inzetten om een regionaal warmtenet te realiseren. In de MRA is een overschot aan (industriële) warmte, die nu onbenut in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt. De regio is met zijn dichte bevolkingsgraad en bedrijvigheid echter ideaal om warmtenetten aan te leggen. Grote en kleine producenten kunnen hier hun warmte aan leveren en huishoudens en bedrijven kunnen ervan profiteren. De gemeente Amsterdam streeft ernaar om uiteindelijk 230.000 aansluitingen te realiseren, de MRA in totaal zo’n 400.000. AEB levert via WestPoort Warmte al een bijdrage aan het bestaande warmtenet.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen