Categorie: Producten | Gepubliceerd: 16 juni 2015

Trash Hunters strand op tijdens Volvo Ocean Race

Bezoekers van het Volvo Ocean Race Festival kunnen zich komend weekend in Scheveningen aanmelden als 'Trash Hunter'.

Tijdens de Volvo Ocean Race kunnen de Trash Hunters gewapend met hun telefoon op jacht naar plastic langs de kust. Initiatiefnemers Team Brunel en de Plastic Soup Foundation (PSF) vragen de jagers het gevonden plastic niet alleen op te ruimen, maar het ook in kaart te brengen met de onlangs gelanceerde Trash Hunters-app van Microsoft. 

App

Met de applicatie kunnen bezoekers informatie over het gevonden plastic afval delen. Zo ontstaat er een beeld waar het afval ligt en van welke fabrikant het bijvoorbeeld afkomstig is. De data die de Trash Hunters via hun mobiele telefoon in de app delen, wordt vervolgens geanalyseerd. Zo ontstaat ‘consumer generated research’. Tijdens het festival wordt er in totaal vier keer op afval gejaagd in Scheveningen, elke dag om 16.00 uur en op zaterdag ook een keer om 12.00 uur. 

Lezing

Doel van de actie is om Nederlanders bewuster te maken van de groeiende plasticvervuiling in oceanen. De gemeente Den Haag verzorgt in dit kader op vrijdag 19 juni een lezing van politicoloog Michiel Roscam Abbing. Hij stelt dat de huidige internationale afspraken onvoldoende zijn om de plastic soep effectief te bestrijden. Roscam Abbing is als onderzoeker en blogschrijver verbonden aan de PSF. De lezing vindt plaats in het paviljoen van de Gemeente Den Haag en is gratis toegankelijk.