Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 20 juli 2015

Afvaleilanden en één soort plastic tijdens Vierdaagsefeesten

Dit jaar is er tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten weer de nodige aandacht voor afvalscheiding en -inzameling.

afvaleiland 2015_Vierdaagsefeesten supporter van Schoon.jpgHorecaondernemers mogen net als vorig jaar één soort plastic gebruiken: Pet. Het gescheiden ingezamelde Pet-afval wordt naar de afvalenergiecentrale van ARN in Weurt gebracht en vervolgens aangeleverd bij de verwerker. Ook de afvaleilanden waarmee Pet en restafval gescheiden ingezameld kunnen worden keren terug in het straatbeeld. Naast de afvaleilanden staan er overal in het centrum losse oranje containers voor Pet en paarse containers voor restafval.

Zwerfafval

De organisatie van de Vierdaagsefeesten wil samen met haar projectpartners elk jaar stappen zetten op de weg naar duurzame(re) feesten. Dit jaar maken onder meer Wijkhelden kinderen spelenderwijs bewust van zwerfafval, staat op het Joris Ivensplein een perscontainer die werkt op zonne-energie en onderzoekt onderzoeks- en adviesbureau D & B het gedrag van mensen op het gebied van afval weggooien. Dar-medewerkers gaan elke dag vanaf zes uur 's ochtends aan de slag om het afval van de feesten op te ruimen, zodat de binnenstad om tien uur schoon is voor een nieuwe dag.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen