Categorie: Regels, toezicht en rechtspraak | Gepubliceerd: 28 juli 2015

Abricampagne 'Wie vervuilt, betaalt!' van start

Rotterdammers die hun afval niet netjes in de daarvoor bestemde bak gooien, kunnen rekenen op flinke boetes. Met die boodschap start de stad een abricampagne.

Rotterdamse Abri campagne 'Wie vervuilt, betaalt!'.jpgVoor het op straat gooien van afval en het verkeerd aanbieden van vuilniszakken krijgen vervuilers in Rotterdam een flinke boete. Om Rotterdammers hierover te informeren is deze week een abricampagne gestart.

De abri’s zijn te zien op de locaties in Rotterdam waar de overlast van zwerfvuil het grootst is. In de week van 10 augustus tot en met 16 augustus wordt de abricampagne herhaald.

Hogere boetes

Vanaf 15 april 2015 krijgen mensen die meerdere keren rommel op straat gooien in Rotterdam bij elke extra overtreding een hogere boete oplopend tot 420 euro. De boetes voor verkeerd geplaatste vuilniszakken zijn ook verhoogd en lopen op tot uiteindelijk 500 euro of een werkstraf van 3 dagen zwerfvuil opruimen.

De boete voor afval op straat gooien is landelijk vastgesteld op 140 euro. Bij meerdere overtredingen voegt Rotterdam daar echter ‘de Rotterdamse Hufterboete’ aan toe.

Meer weten over Gemeente Rotterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website