Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 18 augustus 2015

Stevigere plastic afvalzakken in Dar-regio

Inwoners van Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Nijmegen en Wijchen hebben de beschikking over een nieuwe, stevigere plastic afvalzak voor plastic verpakkingsafval, blik en pak.

Plastic + DarInwoners uit de regio kunnen met de komst van de nieuwe zakken actief verder met het scheiden van plastic+, de verzamelnaam voor plastic verpakkingsafval, blik en pak. De nieuwe zak is steviger waardoor de zak minder snel scheurt door scherpe randen van bijvoorbeeld blik. Maandag zijn de nieuwe plastic afvalzakken geleverd bij diverse afhaalpunten in de regio zoals supermarkten. De zak blijft gratis en er staat ook op vermeld wat er wel en niet in mag. De afgelopen maanden waren er tijdelijke plastic afvalzakken verkrijgbaar.

Toename

In de Dar-gemeenten is het gebruik van de plastic afvalzakken toegenomen. Dit komt door de introductie van plastic+ in juni 2015. Voorheen was de doorzichtige plastic afvalzak alleen bestemd voor plastic verpakkingsafval.

Scheiden

In 2014 bestond ruim eenderde van het restafval in de regio Nijmegen nog uit plastic, blik en pak. Met de invoering van plastic+ stimuleren de gemeenten en Dar het scheiden van afval en willen ze de hoeveelheid restafval terugdringen.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website