Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 september 2015

Heel Sympany gecertificeerd voor herwinning textiel

Het sorteerbedrijf van Sympany in Assen voldeed al aan de Certificeringsregeling Herwinning Textiel. De vestigingen in Utrecht en Eindhoven nu ook.

Humana 2014-47.jpgDaarmee heeft TÜV Rheinland aan geheel Sympany het certificaat toegekend dat ze voldoet als textielinzamel- en textielsorteerbedrijf. Het auditrapport vermeldt dat het correct inzamelen van het textiel op de eerste plaats komt bij Sympany.

Het behalen van deze specifieke certificaten voor de textielinzamel- en sorteerbranche is voor Sympany van belang omdat ze daarmee aan opdrachtgevers kan aantonen dat het bedrijf werkt volgens (internationale) richtlijnen, die in de brancheorganisatie VHT zijn vastgesteld. Sympany is naast deze TÜV certificering ook ISO 9001, 14001, OHSAS 18001 en Partos 9001 gecertificeerd.

Afgelopen december is in de ledenvergadering van de Vereniging Herwinning Textiel ingestemd met de het invoeren van de Certificeringsregeling Herwinning Textiel. De regeling staat ook open voor niet-VHT leden. Met de regeling is er één Certificeringsregeling waarmee textielinzamelaars, -sorteerders,- handelaren en -recyclers aan hun afnemers en leveranciers kunnen laten zien dat zij hun zaken goed op orde hebben. Gecertificeerde ondernemingen onderscheiden zich op het gebied van transparantie en duurzaamheid. De Certificeringsregeling Herwinning Textiel wordt getoetst door onafhankelijke certificerende Instelling TÜV Rheinland.