Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 02 november 2015

Gescheiden afvalinzameling buitenshuis start op school

Op CBS De Groen van Prinsterer in Hilversum is een proef gestart met gescheiden afvalinzameling. De proef past in de ambitie van gemeenten in Gooi en Vechtstreek om meer aandacht te besteden aan gescheiden inzameling buitenshuis.

Door het afval op de basisschool en de buitenschoolse opvang beter te scheiden willen de gemeente, de Groen van Prinsterer en de Gad kinderen meenemen in duurzaamheid, afvalscheiding en hergebruik. Ter ondersteuning heeft de Gad een lespakket ontwikkeld dat de docenten kunnen gebruiken om duidelijk te maken waarom het belangrijk is om afval gescheiden in te zamelen. Uiteindelijk zullen meer scholen in de regio aan de proef gaan meedoen.

De gemeenten in Gooi en Vechtstreek onderzoeken op allerlei manieren hoe er in de regio bewuster omgegaan kan worden met afval en hoe er meer hergebruik van materialen en grondstoffen kan worden bewerkstelligd. Dit onder de noemer van ‘van afval naar grondstof’. Om de boodschap van van afval naar grondstof net zoals thuis, ook buitenshuis, bijvoorbeeld op school, zo goed mogelijk op de kaart te zetten, is de proef gescheiden afvalinzameling basisscholen opgezet.