Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 23 november 2015

Positieve resultaten voor Haarlemse proef met duocontainer

Drie wijken in Haarlem vormen het decor voor een experiment met duocontainers voor de gescheiden inzameling van papier en kunststof. Tot nu toe zijn de resultaten positief.

De inwoners van de wijken Molenwijk, Boerhaavewijk en een deel van het Ramplaankwartier hebben ruim 5 keer zoveel kunststof gescheiden en bijna 1,5 keer zoveel papier. In februari verstrekte Spaarnelanden 2.949 duocontainers in de wijken. Van de 2.574 huishoudens die de duobak accepteerden, gebruikt 93 procent de container.

Van de ondervraagde bewoners in de proefwijken staat 95 procent positief tegenover afvalscheiding. Ook vindt 85 procent van deze inwoners de duocontainer veel gemakkelijker dan de ondergrondse container. In de proefwijken is 20 procent door de duobak gestart met oud papier scheiden en 50 procent is gestart met plastic scheiden.

De gemeente Haarlem neemt de resultaten van de proef mee en besluit in het voorjaar 2016 over de wijze van inzameling van papier en kunststof. Uit het concept-duurzaamheidsprogramma van de gemeente voor de periode 2015-2019 blijkt dat Haarlem toewerkt naar 130 kilo afval per inwoner. Op dit moment ligt die hoeveelheid op 307 kilo. De bewoners in Molenwijk, Boerhaavewijk en het Ramplaankwartier houden voorlopig hun duocontainer en kunnen papier en plastic gescheiden blijven aanbieden.

Meer weten over Spaarnelanden NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website