Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 26 januari 2016

HVC blijft energie leveren aan regio Alkmaar

Gemeenten en bedrijven uit de regio Alkmaar hebben nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van duurzame energie. HVC Energie mag elektriciteit en garanties leveren.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard hebben na een gezamenlijke Europese aanbesteding de levering van elektriciteit en groencertificaten definitief gegund aan HVC Energie. De levering van gas gunde de regio aan Greenchoice en de levering van CO2-emissierechten ten behoeve van de klimaatcompensatie van het totale aardgasverbruik aan Climate Neutral Group. Behalve aan de gemeenten gaan de bedrijven hun diensten ook leveren aan Alkmaar Sport, Stadswerk072, Taqa Theater de Vest, Stichting Sportservicepunt Langedijk, Stichting Saks, Stichting Ronduit en Woonwaard.

Duurzaamheid is belangrijk voor de regio Alkmaar en daarom is dit ook meegenomen in de aanbesteding. Wethouder duurzaamheid van de gemeente Alkmaar, Jan Nagengast (CDA): “Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Ook als het gaat om het duurzaam inkopen van eigen energie. Ook is het stimuleren van duurzame energie een van onze drie pijlers in ons duurzaamheidsbeleid. Door het met de gemeenten en partners in de regio in te kopen sparen we bovendien geld uit.”

HVC wekt de energie die zij gaat leveren op uit biomassa, brandbaar afval dat ongeschikt is voor hergebruik, wind en zon. Zo wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en extra uitstoot van CO2 voorkomen. Chris Kuijten, directeur van HVC, noemt de voortzetting van de levering van stroom en groencertificaten in de regio Alkmaar "een mooi resultaat".

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website