Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 april 2016

'Go' voor nieuwe inzamelplannen Gad

De Gad gaat de inzameling in de Gooi en Vechtstreek definitief omgooien. Doel is om meer afval te scheiden.

Vorig jaar nam de regio Gooi en Vechtstreek al een voorgenomen besluit over de nieuwe inzameling. Bewoners konden reageren op het plan. De reacties van 137 inwoners zijn in het plan verwerkt. Nu hebben de zeven burgemeesters van de regio ingestemd met het plan, waarmee het besluit definitief is geworden.

De nadruk in het nieuwe inzamelsysteem ligt op een verhoogde service voor grondstoffen. Zo komt er een extra container voor PMD, terwijl de container voor restafval kleiner wordt en minder wordt opgehaald. Wanneer er geen ruimte is voor een extra container, kunnen bewoners hun afval naar een ondergrondse container brengen.

De nieuwe manier van inzamelen geldt in principe voor alle huishoudens, maar de Gad houdt rekening met de verschillende gebiedstypen en levert zoveel mogelijk passende oplossingen. Dit houdt in dat de Gad eerst gaat inventariseren wat de inzamelmogelijkheden zijn op wijkniveau. Het advies dat hieruit komt, wordt met de bewoners gedeeld. De Gad voert het nieuwe inzamelen tot en met 2020 door de hele regio in.