Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 03 januari 2017

Olaz publiceert aanbesteding gft opnieuw na technische fout

De aanbesteding van de verwerking van het Zeeuwste gft is gesloten op Tenderned. Niet omdat er een verwerker is gevonden, maar om een technische fout. Dezelfde opdracht is daarna weer in de markt gezet.

Per abuis is het digitaal inschrijven niet geactiveerd bij de publicatie van de opdracht. Technisch is het bij Tenderned niet mogelijk dit te wijzigen. Daarom ziet het Openbaar Lichaam Afvalstoffenverwijdering Zeeland (Olaz) zich genoodzaakt de aanbesteding te sluiten en de aanbesteding opnieuw met dezelfde documenten te publiceren op Tenderned. Olaz biedt haar excuses aan voor het ongemak.

Olaz kondigde eind vorige maand op Tenderned aan een nieuwe verwerker te zoeken voor het gft van Zeeuwse gemeenten. Liefst stappen deze over van compostering op vergisting in eigen provincie. De capaciteit van een nieuwe installatie moet minstens 41,5 kton zijn.

In het algemeen betreft de opdracht het transporteren en verwerken via compostering en/of minimaal 25 procent vergisting van het gft van de gemeenten. Het contract moet ingaan per 1 januari 2018 en zal minstens twee jaar duren, met drie keer een verlengingsoptie van één jaar. De maximale contractduur is dus vijf jaar.