Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 04 juli 2022

Boerenprotesten treffen ook afvalbedrijven

Toegang tot de vestiging van Twence in Hengelo is geblokkeerd met tractoren. Eerder gebeurde dit ook al bij HVC.

"Alle poorten zijn dicht, er kan niemand in of uit", zo vat woordvoerder Ilse Jansink van Twence de situatie samen. Sinds circa half 11 vanochtend (4 juli) wordt het bedrijf geblokkeerd door protesterende boeren. "Dat is heel vervelend, want ook onze klanten kunnen er dus niet in." De situatie is wel rustig - de trekkers blokkeren de weg, maar er zijn geen 'boze boeren' zichtbaar volgens Jansink. Contact met de boeren is er ook niet, het bedrijf staat alleen in nauw contact met de politie. 

Twence wist wel dat er tractoren op weg waren naar het bedrijf, maar heeft geen maatregelen genomen om de blokkade te voorkomen. "We moeten het maar op ons af laten komen. Soms zijn ze ook zo weer weg", aldus de woordvoerder.

Stikstof

Vorige week stonden ook al tientallen boeren bij de vestiging van HVC in Dordrecht. De toegang werd toen met circa vijftig tractoren geblokkeerd. De boeren kiezen ervoor om afvalverwerkers te blokkeren omdat deze ook stikstof uitstoten. Ze vinden het oneerlijk dat de landbouw de stikstofuitstoot moet beperken terwijl de industrie 'buiten schot' blijft, zoals een melkveehouder het tegenover RTV Rijnmond verwoordde.