Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 november 2022

Beelen koopt Amsterdams sloopbedrijf

Investeringsmaatschappij Larendael van Wim Beelen heeft een Amsterdams scheepssloopbedrijf gekocht.

Het gaat om Decom Amsterdam, saneerder en sloper van maritieme objecten. Dit bedrijf is gevestigd op het voormalige ADM-terrein aan het Noordzeekanaal, dat al in bezit is van Beelen. Op dit terrein wil hij een grootschalige werf voor superjachten bouwen en de overname van Decom past binnen deze visie. Larendael heeft zo’n 55 hectare tot zijn beschikking om deze werf te bouwen.

Decom Amsterdam is verkocht door Koole Contractors. Directeur Paul Koole noemt de aankoop van Decom door Larendael ‘een groot succes’. Zijn bedrijf gaat zich richten op zijn andere bedrijven, die het onder meer in de maritieme en de industriële sector heeft. Beide partijen doen geen uitspraken over de financiële details.

Beelen en afval

Beelen kocht jaren geleden al een enorm terrein in Terneuzen, destijds om er een grote afvalverwerkingslocatie te ontwikkelen. Zijn Beelen Groep investeerde bovendien in de ontwikkeling van een BouwHub op een 10 hectare groot terrein, eveneens in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In 2019 liet hij zijn oog vallen op afval- en energiebedrijf AEB, maar tot een deal met de gemeente kwam het nooit.

Beelen maakte in de afvalwereld als ondernemer naam met zijn Beelen Groep. De laatste aandelen in dit afvalbedrijf verkocht hij echter in 2020 aan Opportunity Partners. Hij is nog als adviseur betrokken bij het bedrijf.

Gerelateerde artikelen