Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 januari 2023

Techplatform gaat afvallogistiek Rijksoverheid herinrichten

Seenons is met een opvallende opmars bezig. Ook het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft het techplatform gekozen om het transport voor bedrijfsafval te herinrichten.

De Tweede Kamer is een van de vele locaties, waarvoor Seenons de afvallogistiek opnieuw gaat inrichten.
Foto: Alireza Parpaei | Unsplash

De opdracht behelst een efficiënte, transparante en duurzame inrichting van het afvaltransport van diverse Rijksoverheid-organisaties, zoals de Dienst Koninklijk Huis en de Sociale Verzekeringsbank. Voor in totaal 475 locaties door heel Nederland moet Seenons de afvallogistiek op zo’n manier gaan inrichten dat het bedrijfsafval via haar platform per afvalstroom wordt gekoppeld aan een efficiënte en duurzame vervoerder. De Rijksoverheid zorgt er zelf voor dat de gescheiden afvalstromen bij de meest passende verwerker terechtkomt.

Seenons-CEO Joost Kamermans: “We staan aan het begin van een langdurige samenwerking en zullen gaandeweg samen verbeteren en groeien richting een compleet duurzame afvalverwerking. Zo ligt er nu nog een uitdaging in het zo efficiënt mogelijk laten verwerken van de vele afvalstromen, nadat deze door de verschillende vervoerders zijn opgehaald. Dit komt onder meer door de specifieke locaties door heel Nederland waar de verwerkers gevestigd zijn. Op elk vlak willen we zo transparant mogelijk bewegen en inzichtelijk maken waar het afval vandaan, en terecht komt.”

Maurice Goudsmith, afvalzorg en grondstoffenmanagement van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “De keuze om met Seenons in zee te gaan hebben we zeer zorgvuldig gemaakt. Het herinrichten van onze afvallogistiek en -verwerking is een belangrijk onderdeel van onze overkoepelende duurzaamheidsdoelen. Naast de tech-expertise dat Seenons ons biedt om elke locatie en elke afvalstroom te koppelen aan de juiste vervoerder, kan het bedrijf ons ook inzicht geven in de milieu-impact op dit gebied. Uiteindelijk kan haar technische expertise ons ook helpen aan het koppelen aan de juiste verwerkers.”

Afvalfonds

De samenwerking tussen de Rijksoverheid en Seenons duurt in totaal zes jaar. Afgelopen november werd al bekend dat Afvalfonds Verpakkingen onder meer Seenons heeft gekozen voor het nieuwe inzamelsysteem voor bedrijfsafval. Vorig jaar maart liet het Flevoziekenhuis weten dat zijn hoeveelheid restafval met 75 procent was gedaald, dankzij de samenwerking met Seenons.