Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 maart 2023

Eerste (gerecyclede) steen gelegd voor sorteerhal Cirwinn

Bij Cirwinn in Almere verrijst de komende maanden een nieuwe sorteerhal. Deze krijgt een dubbelfunctie: afval sorteren en energie opwekken voor eigen gebruik.

De eerste steen voor de nieuwe sorteerhal op bedrijventerrein De Vaart is gelegd.
Foto: Cirwinn

Gisteren (23 maart) is de eerste steen gelegd van de nieuwe sorteerhal voor Cirwinn. Voor de bouw van de hal wordt gebruik gemaakt van 100 procent gerecycled beton en wordt met zoveel mogelijk duurzame materialen gebouwd. Bij materiaalkeuzes is daarbij ook steeds hergebruik en recycling meegewogen.

Zelfvoorzienend

De hal krijgt een dubbelfunctie, namelijk pmd, bedrijfsafval en bouw- en sloopafval sorteren én energie opwekken voor eigen gebruik. Met een dak van 6.250 vierkante meter is deze hal uitermate geschikt voor zonnepanelen waardoor Cirwinn zelfvoorzienend wordt voor al haar activiteiten.

Groene waterstof

De overcapaciteit in de stroomopwekking wordt meegenomen in een plan om in samenwerking met omliggende zonne- en windmolenparken een eigen productie op te zetten voor groene waterstof. Cirwinn zou zo bij kunnen dragen aan het ontlasten van het elektriciteitsnet en het mede oplossen van de netcongestie.