Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 09 mei 2023

13 miljoen euro voor pyrolysebedrijf Pryme

Via een investeringsconsortium steken Infinity Recycling, LyondellBasell en Invest-NL bijna 13 miljoen euro in cleantechbedrijf Pryme.

Pryme mag zich verheugen in de steun van een stevig investeringsconsortium.
Foto: Josh Appel | Unsplash

Pryme gebruikt de investering voor de commercialisering van het pyrolyseproces, waarmee het bedrijf gebruikt plastic op industriële schaal omzet in nieuwe grondstoffen. Momenteel bouwt Pryme een recyclinginstallatie in Rotterdam, die naar verwachting later dit jaar in bedrijf gaat. In 2025 wil Pryme een tweede, grotere installatie bouwen.

Pryme claimt een nieuwe kosteneffectieve benadering van pyrolyse ontwikkeld te hebben, waarmee gebruikt plastic met een hoge conversieratio, op industriële schaal en met een lagere ecologische voetafdruk kan worden gerecycled. 

Investeerders

"We zijn verheugd om deze groep sterke investeerders aan onze zijde te verwelkomen", aldus Chris Herve, CEO van Pryme. "Net zoals eerdere investeringen door Infinity Recycling en Stichting Multistrat mogelijkheden hebben geboden en ons in staat hebben gesteld belangrijke marktkennis op te doen, verwachten we van onze nieuwe investeerders dat ze waardevolle ervaring en perspectieven inbrengen die helpen onze technologie verder te ontwikkelen. Deze financiële steun vereist verantwoordelijkheid en verwachting om te leveren - een uitdaging die we graag aangaan." 

De drie investerende organisaties hopen dat Pryme kan helpen de hoeveelheid plastic die wordt verbrand te verminderen en te zorgen voor meer aanbod van circulaire grondstoffen. "Pryme's geavanceerde recyclingmethoden zijn van cruciaal belang voor het aanpakken van juist die delen van de plastic afvalstromen die niet door middel van mechanische technologieën kunnen worden gerecycled. Met deze investering onderstrepen we duidelijk de sterke positie van Nederland om de plastic afvalcrisis het hoofd te bieden", zegt Elisabeth Storm de Grave, Hoofd bij Invest-NL.