Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 10 augustus 2023

Spaans afvalbedrijf overgenomen door Amerikaanse investeerder

De Europese Commissie heeft de overname van het Spaanse afvalbedrijf Valoriza door een dochteronderneming van Morgan Stanley goedgekeurd.

Valoriza verzamelt, verwerkt, recyclet en beheert afval, waaronder bouw- en sloopafval, en produceert hiermee elektriciteit en gas. Daarnaast is het bedrijf actief in stedelijke straatreiniging, beheer van straatmeubilair en bestratingsonderhoud in Spanje, Australië en Colombia. Volgens Sacyr, de moederorganisatie van Valoriza, is de waarde van het afvalbedrijf zo’n 734 miljoen euro. 

Sacyr accepteerde in juni een bod van Morgan Stanley Infrastructure (MSI), dat wereldwijd een investeringsportfolio heeft in onder meer transport, digitale infrastructuur, de energietranstie en openbare diensten. Sacyr wil met de verkoop van Valoriza de schuld drastisch verminderen en zich concentreren op haar kernactiviteiten.

De Europese Commissie concludeert dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, aangezien de activiteiten van de bedrijven elkaar niet overlappen en deze niet verticaal verbonden zijn. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde procedure voor het beoordelen van fusies.