Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 07 januari 2007

LEXGUARD® waarschuwt voor dode hoek

Tijdens de start van de Lasaulec Vakdagen in oktober overhandigde Intertruck Benelux het eerste LEXGUARD-systeem: het eerste waarschuwingssysteem voor de dode en blinde hoek.

LEXGuard had vlak daarvoor nog op de grootste bedrijfswagenvakbeurs ter wereld, de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover, de Trailer Innovatie Prijs 2007 in de categorie ‘Veiligheid' gewonnen. De heer Gerrit Veenstra, commercieel directeur van Lasaulec, nam het systeem in ontvangst.
LEXGuard werkt door middel van een kunststof strip bevestigd aan de rechterzijkant van de trailer en de voorkant en de rechterhoek van de truck. Deze strip ‘voelt en ziet' of er tijdens het rechts afslaan zowel aan de rechterzijkant als aan de voorkant en rechterhoek een kwetsbare medeweggebruiker in de dode en blinde hoek zit. Het systeem detecteert daardoor tevens binnen het Klasse VI gebied volgens de Europese richtlijn 2003/97 EC. Bij gevaar geeft LEXGUARD automatisch een geluid- en lichtsignaal af in de cabine, hierdoor weet de chauffeur dat hij direct moet reageren. Zo kunnen ten eerste ongelukken worden voorkomen, maar ook arbeidsongeschiktheid onder chauffeurs door een dergelijke traumatische gebeurtenis. En ten slotte betekent het voorkomen van ongelukken ook het terugdringen van materiële schade.

Meer informatie

Intertruck Benelux BV , telefoon 010 - 503 44 44 of Lexgard .