Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 24 januari 2007

UN-gekeurde verpakking voor verfafval

Ligtermoet en Van Gansewinkel, beide gevestigd op Industrieterrein Moerdijk, hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van een UN-verpakking voor verfafval.

De eis om verfafval in een UN-gekeurde verpakking te vervoeren is sinds 1 juli 2007 verplicht, dit na een overgangsperiode die officieel al is ingegaan op 1 januari 2005.
Zoals bekend is een FIBC (Big Bag) alleen geschikt voor het verpakken van vaste/droge stoffen, echter verfafval bevat ook vloeistoffen. Ligtermoet is de uitdaging aangegaan om de verpakkingsvraag van Van Gansewinkel ten aanzien van dit verfafval op te lossen en heeft een FIBC ontwikkeld die voldoet aan de gestelde eisen.
Naast de volledige UN test voor verpakkingsgroep II/III met een FIBC gevuld met verfafval (onder andere een val- en kanteltest van 1,2 meter), heeft TNO de verpakking extra getest door deze te vullen met 20 liter water.
Jan Goedhart, CCD Manager van Van Gansewinkel en Peter Neteler, Manager Sales & Marketing van Ligtermoet, hebben in nauwe samenwerking vele testen uitgevoerd om de FIBC in combinatie met de bestaande boxpallet vorm te geven. Uiteindelijk is het een robuuste, meerwandige, flexibele verpakking geworden die diverse samenstellingen van verfafval kan verpakken zonder kans op lekkage.