Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 05 november 2007

Burgemeester Gaillard opent Baetsen Recycling Son

Burgemeester Gaillard van de gemeente Son en Breugel heeft vrijdagmiddag 2 november de nieuwe vestiging van Baetsen Recycling in Son geopend.

Onder het toeziend oog van oprichter Thieu Baetsen, medewerkers en genodigden deponeerde hij een massa hout in de nieuwe houtverwerkingslijn. Hij was zeer te spreken over de vestiging van Baetsen op Ekkersrijt, de wijze van bedrijfsvoering en de contacten met de omgeving. "Ik ben blij en trots dit mooie complex te mogen openen. De open en actieve houding van Baetsen op het bedrijventerrein heeft een positieve invloed op de circa 300 collega-ondernemingen op Ekkersrijt", aldus Gaillard. Hij doelt daarmee ook op de voortrekkerrol die Baetsen nu speelt in de pilot van het beveilingsconcept op Ekkersrijt. Het terrein van Baetsen heeft door middel van zestien camera's een directe beeldverbinding naar de meldkamer in Eindhoven.

Er is vele maanden hard gewerkt aan de opzet van het nieuwe bedrijf. De samenwerking tussen provincie, lokale overheden en Baetsen Recycling is prima verlopen, zo vinden alle betrokkenen.
Inmiddels draait het bedrijf op volle toeren en is het een van de modernste afvalverwerkingsbedrijven in Nederland. Niet alleen in capaciteit en recycle-mogelijkheden, maar ook in toepassing van milieu(technische) veiligheidssystemen. Het gehele terrein is vloeistofdicht en om het terrein heen is in samenwerking met de brandweer een waterring gerealiseerd die weer is aangesloten op het uitgebreide sproeisysteem op het terrein zelf.

 

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website