Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 03 september 2008

Almere toont nut duobakken aan

Gemeente Almere legt op haar website eens rustig uit hoe containers worden geleegd, maar schroomt daarbij geen duidelijke taal.

Een uitgebreid verhaal over de stromen gft en restafval in de Almerense duobakken moet de inwoners duidelijk maken dat scheiden wel degelijk zin heeft. De chauffeur kan per container kiezen in welke schacht het afval verdwijnt, is nu duidelijk te zien op de gemeentelijke website. Dus het argument dat 'het geen zin heeft omdat toch niet iedereen het netjes doet' telt niet meer.
"Zelf uw afval al scheiden is géén flauwekul!! Het gaat straks toch echt niet op één grote vuilnishoop al dat vuilnis dat de gemeente dagelijks ophaalt. De gemeente laat daarvoor dagelijks 8 duobakwagens rijden, elke werkdag in een ander deel van de stad. Daarmee gescheiden afval inzamelen via de duobakken gaat als volgt: (...)" Hierna volgt dan een technische uitleg in detail, met foto's erbij, van hoe de bakken worden geleegd, om tot slot een pleidooi te komen voor medewerking van de inwoners:
"Op de drie recyclingperrons ziet u heel duidelijk hoe de gemeente aan afvalscheiding doet. Het grootste deel van het daar ingezamelde afval kan worden verkocht. De recyclingindustrie betaalt graag voor goed gescheiden afval. En dat scheelt de gemeente en daardoor ook u in de portemonnee. Dus wanneer u het afval goed gescheiden houdt en gescheiden aflevert, dan is dat in uw eigen voordeel. Vandaar onze slogan: Weet (wel) wat u met uw afval weggooit?!"

Meer weten over Gemeente Almere?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website