Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 07 november 2012

Engels' kracht zit verwerkt in haar producten en diensten

De afgelopen jaren heeft Engels flink geïnvesteerd in de organisatie en doorontwikkeling van haar productrange afvalcontainers en aanverwante diensten. Het doel is simpel: Engels wil marktleider worden binnen dit segment door onderscheidend te zijn in haar producten en diensten.

Logipers.jpgDe Logipers is uniek vanwege haar gepatenteerde perssysteem.

De eigen Engineering afdeling is voortdurend bezig om de eigen producten te verbeteren, om zo antwoord te kunnen bieden aan de huidige en verwachte ontwikkelingen binnen de afvalinzameling. Daarbij wordt altijd geprobeerd innovatief te denken. Goed voorbeeld zijn de onlangs ontwikkelde bovengrondse familie stalen containers, type Aero. Ze zijn helemaal van deze tijd door de stijl, mogelijkheden voor diftar, en onderscheid in diverse fracties.

Unieke producten

Een ander voorbeeld is Engels’ doorontwikkelde ondergrondse perscontainer, de Logipers. Hiervan hebben de eerste exemplaren in de gemeentes Helmond, Huizen en Drimmelen zich al bewezen in de praktijk. Door zijn unieke eigenschappen is de Logipers klaar om de markt te veroveren. De pers kent een uniek gepatenteerd perssysteem, wat ten opzichte van een traditionele ondergrondse container een volumewinst van factor 3 oplevert bij restafval en factor 7 bij kunststof. Met de verbeterde Logipers ziet Engels de toekomstige aanbestedingen voor ondergrondse containers met veel vertrouwen tegemoet.

Gemeente Middelkerke.jpgVanwege de ligging aan het strand moest de inwerpzuil voor Middelkerke bestand zijn tegen zand en zout.

In huis maatwerk

Engels fabriceert vrijwel alle componenten in eigen beheer en is daarom in staat om kwalitatief en stijlvol maatwerk te leveren, getuige de vele variaties van aangepaste containers en zuilen die al zijn geleverd. Soms is dit ook noodzakelijk. Zoals bijvoorbeeld voor Middelkerke. Voor deze gemeente is een speciale zuil ontwikkeld met kaartlezer en muntinworp, die vanwege de ligging aan het strand ook bestand is tegen zand en zout. Het ontwerpen hiervan werd een strijd tegen de elementen,

AERO Stalen containers.jpgDe Aero biedt mogelijkheden voor diftar en verschillende fracties.

waarin Engels een aantal keer het onderspit heeft moeten delven. Met vernuft en doorzetten is het uiteindelijk gelukt de natuurelementen te bedwingen. De zuil werkt nu naar tevredenheid.

Beter, goedkoper en in stijl

Engels gaat graag met gemeenten in overleg om samen tot de best passende oplossing te komen en is ervan overtuigd dat het huidige product en dienstenpakket voor haar klanten zal leiden tot een kostenbesparing, schoner milieu en stijlvolle woonomgeving.

Meer weten over Engels Logistiek BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website