Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 06 november 2012

Sita geeft groene stroom in ruil voor bedrijfsafval

Zakelijke klanten van Sita krijgen met het nieuwe Uturn-concept groene stroom in ruil voor hun restafval.

Baviro Sita Reenergy.jpgHet geleverde bedrijfsafval word bij Sita ReEnergy in Roosendaal omgezet in energie.

Sita zet het geleverde restafval van de bedrijven in de afvalenergiecentrale ReEnergy in Roosendaal om in energie. De groene stroom die door het bedrijfsrestafval van de klant wordt opgewekt, ontvangt de klant terug in de vorm van Garanties van Oorsprong (GvO’s). “Bij Sita zien we het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Met Uturn gaan we hierin nog een stap verder door onze zakelijke klanten op een eenvoudige manier de mogelijkheid te bieden om duurzaam te ondernemen”, aldus Mark Versluis, Marketing Manager Sita Nederland. “Met Uturn ontvangen onze zakelijke klanten dus iets terug voor hun afval. Tenslotte zijn het onze klanten die zorgen voor het restafval dat wij inzamelen en omzetten naar duurzame energie.”

GvO’s

GvO’s zijn het officiële bewijs van duurzaam opgewekte elektriciteit. Voor elk megawattuur (MWh) aan opgewekte groene stroom geeft CertiQ één GvO af. In Nederland zijn elektriciteitsleveranciers verplicht om voor de hoeveelheid groene stroom (in MWh) die een klant gebruikt, dezelfde hoeveelheid GvO’s af te boeken. De GvO’s die Sita ontvangt voor haar duurzame elektriciteit en via het Uturn concept teruggeeft aan haar zakelijke klanten, worden dus niet doorverkocht aan energieleveranciers. Afhankelijk van de hoeveelheid restafval, wordt daardoor automatisch een deel van het elektriciteitsverbruik van de klant vergroend.

CertiQ is onderdeel van elektriciteitstransporteur TenneT TSO B.V., dat in 2008 door de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is aangewezen om Garanties van Oorsprong te verstrekken.  Andere afvalbedrijven die als handelaren van GvO's geregistreerd staan bij CertiQ zijn ARN, Attero, AVR, Delta, E.ON, AEB en HVC.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website