Categorie: Producten | Gepubliceerd: 17 januari 2013

Bonder met PieterBas over op EBA

Bonder Recycling en Overslag uit Utrecht is met PieterBas overgegaan op de open standaard voor de open Elektronische Begeleidingsbrief Afval (EBA).

Bonder Recycling en Overslag, onderdeel van Meijbon Holding, is in 2007 opgericht en richt zich hoofdzakelijk op het reinigen en recyclen van spoorballast en de daarbij behorende activiteiten als op- en overslag van spoorgerelateerde producten en de verwerking ervan. Klanten als BAM Rail of Strukton Rail willen af van papier en overstappen op digitaal melden. Bonder heeft daarvoor de speciale modules van PieterBas voor haar weegsysteem geïmplementeerd. “De protocollen waren al open en voor iedereen beschikbaar. Maar nu zijn deze aangepast aan de open standaard EBA. Hierdoor kunnen aanbieders met elke verwerker, zoals Bonder, berichten uitwisselen. Ongeacht de digitale begeleidingsbrief waar ze mee rijden”, weet verkoopadviseur Frank Dusée van Pieter Bas Automatisering.

De EBA is een open standaard voor informatie-uitwisseling tussen systemen in de keten van het afvaltransport. De standaard is onder leiding van TNO ontwikkeld en afgelopen november gepresenteerd. In de praktijk moet hierdoor een aanzienlijke vermindering van de administratieve lasten en kosten te realiseren zijn en kan de doorlooptijd worden verhoogd. Zoals bij Bonder, waar klanten hun digitale begeleidingsbrieven digitaal kunnen aanmelden aan bij de weegbrug. De weegoperator weet dan precies wie er komt en wat hij komt brengen. Wegen gaat daardoor veel sneller. Na de weging worden de weeggegevens ook weer digitaal teruggekoppeld met de klant, die daardoor direct de beschikking heeft over de gegevens.

Meer weten over PieterBas Automatisering?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website