Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 25 juni 2015

Verwerkingscontracten Saver met Attero en Sita ondertekend

De handtekeningen staan onder de overeenkomsten over de verwerking vat restafval en gft afkomstig uit het gebied waarin Saver actief is.

saver en attero gft contract.jpgSaver-directeur Wil van Leijsen (links) en John van Haeff, manager Organisch van Attero.

Verwerking van het ingezamelde gft-afval vindt plaats op de locatie van Attero in Moerdijk. De overeenkomst heeft een duur van minimaal vijf jaar. Directeur van Saver, Wil van Leijsen en manager Organisch, John van Haeff van Attero gaven elkaar afgelopen dinsdag de hand na het zetten van de nodige parafen en handtekeningen. De verwerking start per 1 februari 2017. Het tarief dat Saver voor de verwerking gaat betalen is 38,70 euro per ton. Attero verzorgde overigens voorheen ook al de verwerking van het apart ingezamelde organisch materiaal van de genoemde gemeenten.

Het contract is dinsdag 23 juni ondertekend, samen met het verwerkingscontract van restafval. Dat wordt nu nog door Attero verwerkt, maar gaat na 1 februari 2017 naar Sita ReEnergy in Roosendaal voor een tarief van 47,54 euro per ton. Beide contracten hebben een looptijd van 5 jaar. Saver is contracthouder.

De overeenkomst vloeit voort uit een grote aanbesteding die coöperatieve vereniging Midwaste in 2014 heeft gecoördineerd. Dit perceel betrof het voormalig Gemeentelijk Samenwerkings Verband Westelijk Noord-Brabant (GSV), de gemeenten Etten-Leur en Zundert die onder verantwoordleijkheid van Saver meedeed aan de aanbesteding met andere Brabantse regio's

Attero wist daarbij ook de verwerking van het gft uit de regio Breda (ruim 28 kton) en het Hart van Brabant (ruim 25 kton) binnen te halen. Alleen het perceel As50Plus (regio Oss) werd gewonnen door Van Kaathoven. Dat was met ruim 4 kton echter het kleinste perceel.  

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website